Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Καρναβάλι υπό τον φόβο του ΣΔΟΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπό τον φόβο της επιβολής προστίμων στους Καρναβαλικούς Συλλόγους της Ξάνθης, μετά το «κακό παράδειγμα» της Πάτρας, φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί η φετινή παρέλαση την Κυριακή της αποκριάς.

Η άρση της φοροαπαλλαγής στους πολιτιστικούς συλλόγους έχει προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις στη λειτουργία και τις «συναλλαγές» τους με το κοινό ενώ αναζητείται η χρυσή τομή που θα δώσει λύση στον… «πονοκέφαλο».

Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε για ακόμη μια φορά, μέσα σε σύντομο διάστημα, η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης με τον προβληματισμό των πολιτιστικών συλλόγων να επικεντρώνεται στο καθεστώς κάτω από το οποίο θα χορηγούνται οι αποκριάτικες στολές στα μέλη και τους ενδιαφερόμενους.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της τελευταίας Οργανωτικής είχε αποφασιστεί να μην χορηγηθεί καμία στολή στους ενδιαφερόμενους καρναβαλιστές πριν ληφθεί συλλογική απόφαση για το πώς θα γίνει αυτό, κάτι που όπως φάνηκε δεν τηρήθηκε από το σύνολο των Συλλόγων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Οργανωτικής, Μανώλης Φανουράκης μέσα στο Σαββατοκύριακο αρκετοί Σύλλογοι πωλούσαν στολές, κάτι που ο ίδιος το σχολίασε αρνητικά. Ακολούθως ο κ. Φανουράκης ενημέρωσε τους παριστάμενους Συλλόγους σχετικά με τον τρόπο που χορηγούνται οι καρναβαλικές στολές στο Ρέθυμνο αλλά και σε άλλες περιοχές.

Στη συνέχεια και αφού ξεκίνησε μια συζήτηση γύρω από το ποιο μοντέλο θα ακολουθηθεί στην Ξάνθη αποφασίστηκε όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι να διαθέτουν με τον ίδιο τρόπο τις στολές και εφόσον προκύψει κάποιο πρόβλημα φορολογικής φύσεως να υπάρξει κοινό μέτωπο αντίδρασης.

Πρακτικά το πρόβλημα που προκύπτει σχετίζεται με το εάν οι Σύλλογοι αποδίδουν ΦΠΑ, καθώς σε περίπτωση που πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές και δεν έχουν αιτηθεί απαλλαγή από την Εφορία, είναι υποχρεωμένοι να το πράττουν.

Ωστόσο όπως φαίνεται αυτό που προβληματίζει περισσότερο του Συλλόγους δεν είναι η μέρα της παρέλασης, αλλά οι γιορτές της Παλιάς Πόλης όπου για σχεδόν μια εβδομάδα στήνονται υπαίθρια γλέντια με μουσική, χορό, ποτά και φαγητό και με το νέο καθεστώς χρειάζεται σωστή οργάνωση για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων οι διοργανωτές.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.