Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Η στρατηγική ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε δημόσια διαβούλευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε τη Δευτέρα η στρατηγική ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Βασικοί στόχοι της στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του πολίτη και της επιχείρησης στη δημόσια διοίκηση, η υποστήριξη της διοικητικής μεταρρύθμισης που πραγματοποιείται στη χώρα, καθώς και «η κατάκτηση ενός διεθνώς αποδεκτού επιπέδου υπηρεσιών» ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από το κράτος.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τη διαβούλευση επιδιώκεται η εξασφάλιση της ευρύτερης δυνατής πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης, καθώς η ελληνική δημόσια διοίκηση καλείται να κάνει ένα μεγάλο άλμα ψηφιακής αναβάθμισης. Παράλληλα, η ουσιαστική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων προϋποθέτει ορθολογικότερο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, στη βάση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί κάθε κοινωνικό εταίρο, κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο φορέα, αλλά και κάθε πολίτη, προκειμένου να σχολιάσει και να συμβάλλει με τις προτάσεις του, στην εκπόνηση του τελικού περιεχομένου της στρατηγικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Το κείμενο της στρατηγικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση βρίσκεται αναρτημένο προς διαβούλευση στο opengov.gr.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.