Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Απονομή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Χάρτη Erasmus στο ΤΕΙ Αθήνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

3η θέση στην ευρωπαϊκή κινητικότητα για το ΤΕΙ Αθήνας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε το ΤΕΙ Αθήνας μεταξύ των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στα οποία απονέμεται ο Ευρωπαϊκός Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus και του επιτρέπει να επωφεληθεί των ευρωπαϊκών και διεθνών δραστηριοτήτων συνεργασίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τη χρονική περίοδο 2014-2020.

Η απονομή του εν λόγω Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Χάρτη είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Ίδρυμα, καθώς το ΤΕΙ Αθήνας, κατέχοντας την πρώτη θέση όσον αφορά στην ευρωπαϊκή κινητικότητα μεταξύ όλων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας και την Τρίτη θέση πανελλαδικά μεταξύ όλων των ΑΕΙ, μέσω της απονομής του νέου Ευρωπαϊκού Χάρτη Erasmus θα συνεχίσει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους φοιτητές, το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό του Ιδρύματος, αλλά και την οικονομία και κοινωνία της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του το ΤΕΙ Αθήνας σημειώνει ότι το νέο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προωθεί την εκπαίδευση, την κατάρτιση, όπως και δράσεις για τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Με επίκεντρο τη νέα γενιά, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι, φοιτητές και ενήλικες θα αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και δεξιότητες μέσω των σπουδών, της κατάρτισης ή της εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό.

Το Πρόγραμμα θα υποστηρίξει περισσότερα από 125.000 Ιδρύματα και Οργανώσεις προωθώντας στρατηγικές συμμαχίες, με στόχο την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό της διδακτικής πρακτικής προς όφελος της νέας γενιάς. Συγχρόνως, μέσω του Προγράμματος Erasmus+, δίνεται η ευκαιρία στη νέα γενιά να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να επιτύχει στον σημερινό επαγγελματικό στίβο.

Το Νέο Πρόγραμμα ενισχύει τις περιόδους κινητικότητας σε όλα τα στάδια ζωής και όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, για σπουδές, κατάρτιση και μαθητεία εντός του Ευρωπαϊκού χώρου. Μερικές από αυτές τις περιόδους κινητικότητας μπορούν να πραγματοποιηθούν από και προς τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε.), για την ανώτατη εκπαίδευση και τον τομέα της νεολαίας, ενώ μπορεί να συμμετέχει, μεταξύ άλλων και εκπαιδευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, σε δράσεις κατάρτισης, σεμιναρίων, διδασκαλίας και επιμόρφωσης. Συγχρόνως, μέσω του Προγράμματος ERASMUS+, δίνεται η ευκαιρία στο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων να αναβαθμίσει τις δεξιότητές του, να ανταλλάξει καλές πρακτικές και να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.