Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Εμφύτευε ηρωίνη σε σκυλιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη στην Ισπανία ένας φυγόδικος από την Κολομβία, τον οποίο καταζητούσαν οι αμερικανικές αρχές, επειδή αποπειράθηκε να περάσει λαθραία σακουλάκια ηρωίνης σε υγρή μορφή στις ΗΠΑ εμφυτεύοντάς τα σε σκυλιά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο άνδρας, που συνελήφθη στο Λούγο, στη βορειοδυτική Ισπανία, είναι κτηνίατρος, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, η οποία τον αναφέρει στην ανακοίνωσή της μόνο με το μικρό του όνομα και τα αρχικά του επωνύμου του: Αντρές Λ.Ε..

Ο Αντρές διέφυγε από την Κολομβία όταν η αστυνομία εισέβαλε τον Ιανουάριο του 2005 σε ένα αγρόκτημα στη Μεντεγίν, όπου «με χειρουργικές επεμβάσεις εμφύτευε σακουλάκια ναρκωτικών στις κοιλιές σκύλων» τους οποίους έστελνε στις ΗΠΑ, διευκρίνισε η αστυνομία.

Στη διάρκεια της επέμβασής της, η κολομβιανή αστυνομία εντόπισε έξι σκυλιά, – Ροτβάιλερ και Λαμπραντόρ –, με σακουλάκια ηρωίνης στις κοιλιές τους.

Σε καθένα από τα σκυλιά είχαν εμφυτευτεί δύο πλαστικά σακουλάκια που περιείχαν σχεδόν 400 γραμμάρια υγροποιημένης ηρωίνης.

«Δεν έχουμε δει ποτέ μια παρόμοια υπόθεση όσον αφορά τον τόπο που κρύβονταν τα ναρκωτικά, τη μορφή ή την ποσότητά τους», είχε δηλώσει την εποχή εκείνη ο διοικητής της αστυνομίας της Μεντεγίν, Ρούμπεν Καρίγιο.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του κτηνιάτρου, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία η οποία τελικά τον συνέλαβε στο σπίτι του στο Λούγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.