Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ανάπλαση μαστού για 1η φορά στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία νέα επαναστατική μέθοδος ανάπλασης μαστού ύστερα από μαστεκτομή, με τη βοήθεια του ρομποτικού συστήματος Da Vinci, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την εξειδικευμένη ομάδα του τμήματος Πλαστικής, Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος που παραχωρήθηκε από το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του «Ερρίκος Ντυνάν», Ιωάννη Μπίζο, ο οποίος έκανε την επέμβαση, και τον διευθυντή του Κέντρου Μαστού του νοσοκομείου Αθανάσιο Πολυχρόνη, η πρωτοποριακή μέθοδος εφαρμόστηκε σε μια 26χρονη, η οποία είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή και ακτινοβολία, λόγω καρκίνου.

Οι χειρουργοί μετέφεραν τον πλατύ ραχιαίο μυ από την πλάτη προς τον μαστό, με τη χρήση δύο τομών μικρότερων του ενός εκατοστού στην πλάτη, χωρίς να γίνει ανοιχτό χειρουργείο. Ουσιαστικά, πρώτα γίνεται αποκόλληση του μυός από το θωρακικό τοίχωμα και από τον υποδόριο ιστό, και στη συνέχεια μεταφέρεται ο μυς προς την περιοχή του στήθους, ώστε να δημιουργηθεί ο νέος μαστός.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.