Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα Αναπηρίας κ. υπουργέ Εργασίας!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.12.2013

Η ΕΣΑμεΑ και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα, ξεκαθαρίζει, για μία ακόμη φορά ότι έχει μέτωπο ενάντια σε οποιανδήποτε έκνομη συμπεριφορά πολιτών, γιατρών, δημόσιων λειτουργών και πολιτικών υπευθύνων, οι οποίοι είτε εκούσια είτε ακούσια έχουν δημιουργήσει φαινόμενα που κατασυκοφαντούν τα άτομα με αναπηρία και αυξάνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και ρατσισμό.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά και υποστηρίζει τους ελέγχους και τις κάθε λογής επανεξετάσεις- με το σκεπτικό ότι διεξάγονται με αντικειμενικά κριτήρια και με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και της αξιοπρέπειάς τους και χωρίς καμία στοχοποίηση. Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι οι έλεγχοι θα έπρεπε να είναι η προμετωπίδα προάσπισης των ατόμων με αναπηρία και των δικαιωμάτων τους εδώ και δεκαετίες.

Δυστυχώς, έπρεπε η χώρα να βρεθεί στην περιδίνηση της οικονομικής κρίσης, για να αντιληφθεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο κάθε πολιτικός ότι χρειάζεται να γίνουν έλεγχοι. Μόνο που, για ακόμη μία φορά, οι εξαγγελίες του υπουργείου Εργασίας είναι εκ του πονηρού: σκοπίμως και εσκεμμένα κάνουν λόγο για προνοιακά επιδόματα, τα οποία όμως είναι επιδόματα αναπηρίας, που τα δίνει η Πρόνοια, συνδέοντάς τα ταυτόχρονα με εύσχημο τρόπο με τις συντάξεις! Το υπουργείο Εργασίας είχε πανηγυρίσει την καταγραφή τόσο των συνταξιούχων όσο και των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις- τώρα δημιουργεί και πάλι ερωτήματα, μέσω δημοσιεύσεων και υποτιθέμενων διαρροών στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες.

Σε απλά ελληνικά: οι συντάξεις δίνονται λόγω της εργασίας κάποιου μια ολόκληρη ζωή. Τα επιδόματα ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ δίνονται για την ΑΝΑΠΗΡΙΑ κάποιου και είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ βοήθημα ενός κράτους ανάλγητου, που δεν προστατεύει με κανένα άλλο τρόπο ανθρώπους με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, να αντιμετωπίσουν το πρόσθετο και μεγάλο κόστος που επιφέρει η αναπηρία τους. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ξανά προσπαθεί να ενεργοποιήσει συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά και ρατσιστικές συμπεριφορές. Το αναπηρικό κίνημα δεν θα πέσει στην παγίδα: είμαστε ενωμένοι και έχουμε την στήριξη όλης της κοινωνίας, που οι τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν ότι γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο κλέφτης και ποιος ο νοικοκύρης. (βλ. Κάπα Research http://www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_id=4548&ANN_user_op=view&ns_news=1&MMN_position=20:20).

Ο υπουργός Εργασίας οφείλει να εργαστεί ώστε να λυθούν τα τεράστια προβλήματα των ΚΕΠΑ που κρατούν 2 χρόνια τώρα, κρατώντας ομήρους χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Οφείλει να δώσει λύση για το ΕΚΑΣ, ώστε να μην χάσουν αυτή την πενιχρή βοήθεια χιλιάδες κόσμου από 1ης Ιανουαρίου 2014. Η ευθύνη όμως ξεφεύγει και από τον υπουργό Εργασίας και αγγίζει τόσο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, που οφείλουν να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα: θα προστατέψουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, ή όχι;

Στον αγώνα για τη διαφάνεια το υπουργείο Εργασίας θα έχει στο πλευρό του σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα και τις αντιπροσωπευτικές του οργανώσεις. Πρέπει όμως να μπουν στην άκρη τα τερτίπια και κάθε προσπάθεια περαιτέρω φτωχοποίησης των αναπήρων και των οικογενειών τους. Ειδάλλως, η απάντησή μας στον υπουργό Εργασίας θα είναι απλή:

Μολών λαβέ!

Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα Αναπηρίας!


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 99 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.