Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθη ειδικός φρουρός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας ειδικός φρουρός, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, μαζί με έναν ακόμα Έλληνα και δύο Πακιστανούς, για ληστείες σε βάρος άλλων Πακιστανών, στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι.

Πρόκειται για έναν 30χρονο, που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Αττικής, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό, η δράση του 30χρονου ειδικού φρουρού εντάσσεται στην παράνομη δραστηριότητα αστυνομικών σε συνεργασία με αλλοδαπούς και σε βάρος άλλων αλλοδαπών, που διαπιστώθηκε κατά την ευρεία έρευνα για την διαφθορά της ΕΛ.ΑΣ, που διενεργήθηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από καταγγελίες και εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια και τα αποτελέσματα της ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες είναι ένας 30χρονος φίλος του ειδικού φρουρού και δύο Πακιστανοί, 19 και 21 ετών, εκ των οποίων ο 19χρονος είχε συλληφθεί και πάλι τον περασμένο Φεβρουάριο, μαζί με αστυνόμο που υπηρετούσε στο ίδιο τμήμα με τον ειδικό φρουρό, για εκβίαση και αφαίρεση χρημάτων από άλλους Πακιστανούς, ιδιοκτήτες ψιλικατζίδικου, με πρόσχημα την παροχή προστασίας.

Από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι ο ειδικός φρουρός, μαζί με τον δεύτερο 30χρονο και τους δύο αλλοδαπούς, εισέβαλαν παράνομα χτες σε σπίτι στο Αιγάλεω, όπου μένουν τέσσερις Πακιστανοί, στους οποίους ο ειδικός φρουρός και ο άλλος Έλληνας δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί.

Αφού τους ακινητοποίησαν με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας καθώς και με όπλο, αστυνομική ράβδο και χειροπέδες, που έφερε ο ειδικός φρουρός, αφαίρεσαν 2.000 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα αεροπορικό εισιτήριο (με προορισμό το Πακιστάν) και κούτες με τσιγάρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι, ο ειδικός φρουρός μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του και ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, την 18.10.2013 εισήλθαν σε σπίτι Πακιστανού στο Περιστέρι και με τον ίδιο τρόπο, απέσπασαν 700 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα δελτίο αιτήσαντος πολιτικό άσυλο.

Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, εννέα κινητά τηλέφωνα, ένα ιαπωνικό ξίφος, δύο μη υπηρεσιακά ζεύγη χειροπέδων, ένα ξιφίδιο και 40 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της παραβίασης του οικιακού ασύλου, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της νομοθεσίας για τα όπλα και σήμερα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.