Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τα μυστικά για λιγότερους φόρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ανατροπές που έρχονται στη φορολογία των ακινήτων το 2014, αναμένεται να φέρουν νέες επιβαρύνσεις στους φορολογούμενους.

Το Έθνος αποκαλύπτει σήμερα τα μυστικά και τα κλειδιά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι φορολογούμενοι, για να πληρώσουν λιγότερους φόρους για την ακίνητη περιουσία τους.

Με έξυπνες κινήσεις που μπορούν να κάνουν μέχρι το τέλος του έτους, είναι δυνατή η μεταβίβαση περουσιακών στοιχείων, για παράδειγμα, από τους γονείς στα παιδιά με γονική παροχή, ώστε να επιμεριστεί η φορολογική επιβάρυνση που θα προκύψει με την επιβολή του νέου ενιαίου φόρου.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι σήμερα είναι αφορολόγητες οι γονικές παροχές ακινήτων περουσιακών στοιχείων, συνολικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ, καθώς, επίσης και οι γονικές παροχές πρώτης κατοικίας αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Αφορολόγητο όριο αξίας 150.000 ευρώ ισχύει και για τις δωρεές ακινήτων από τους γονείς προς τα ενήλικα τέκνα και από τους παππούδες ή τις γιαγιάδες προς τα εγγόνια.

Επίσης, αφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ ισχύει και σε περίπτωση απόκτησης πρώτης κατοικίας από άγαμο φορολογούμενο, με δωρεά.

Σε κάθε περίπτωση απόκτησης πρώτης κατοικίας με γονική παροχή ή δωρεά από έγγαμο φορολογούμενο ισχύει αφορολόγητο όριο 250.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται περαιτέρω, αν υπάρχουν και προστατευόμενα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να μεταβιβάσετε με γονική παροχή πρώτη κατοικία στα παιδιά σας, χωρίς να πληρώσετε φόρο στην εφορία μέχρι τα ακόλουθα όρια:

- 200.000 ευρώ, αν το παιδί είναι άγαμο.

- 250.000 ευρώ, αν το παιδί είναι έγγαμο.

- 275.000 ευρώ, αν το παιδί έχει και ένα δικό του παιδί.

- 300.000 ευρώ, αν το παιδί έχει δύο δικά του παιδιά και

- 330.000 ευρώ, αν το παιδί έχει τρία δικά του παιδιά.





* Πατήστε επάνω στη φωτό για μεγέθυνση




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.