Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κίνημα αλληλεγγύης κατά των πλειστηριασμών ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη δημιουργία ενός ισχυρού κινήματος που θα αποτρέψει την υλοποίηση των πλειστηριασμών ακινήτων, στοχεύει η κίνηση "Αλληλεγγύη για όλους" και στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργασιών με κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και άλλους κοινωνικούς φορείς. Το σύνθημε του κινήματος είναι: "Κανένας πλειστηριασμός".

Ήδη η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει συγκεντρώσει 40.000 υπογραφές κατά των πλειστηριασμών και υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί αρκετά ο αριθμός τους, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τόνια Κατερίνη, εκπρόσωπος της "Αλληλεγγύης για όλους", και έχει ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια που θα απλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Τη Δευτέρα θα γίνει στην Αθήνα μια συνάντηση για το συντονισμό των ομάδων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς, σε επίπεδο Αττικής, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ εκδήλωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", ενώ θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις.

"Πρέπει να συσπειρωθεί ο κόσμος και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων", τόνισε η κ. Κατερίνη, η οποία είναι ομιλήτρια στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Καλεί κάθε νοικοκυριό να σπάσει το φόβο και την απομόνωση και να λειτουργήσει μέσα από τις συλλογικότητες. Για την ενημέρωση των πολιτών έχει διαμορφώσει έναν οδηγό 25 σελίδων που διανεμήθηκε σε 25.000 αντίτυπα σε όλη την Ελλάδα.

Η ίδια επισήμανε ότι το μέτρο των πλειστηριασμών είναι επιταγή της Τρόϊκας και η κυβέρνηση ίσως επιχειρήσει να το περάσει με τη μέθοδο της "σαλαμοποίησης", όμως αφορά την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Στην περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο, είπε ότι μέσα στο 2014 θα οδηγηθούν περίπου 25.000 ακίνητα σε πλειστηριασμό. Τότε θα χρειαστούν μαζικές και δυναμικές παρεμβάσεις των πολιτών για να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία.

Στη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ η δικηγόρος Αναστασία Σπυρίδου θα μιλήσει για τα νομικά εργαλεία, που υπάρχουν κατά των πλειστηριασμών, όπως ο "νόμος Κατσέλη", τα οποία, όμως, θεωρούνται αδύναμα και δεν αρκούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.