Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Νοσοκομεία χωρίς πετρέλαιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χωρίς πετρέλαιο, αναλώσιμα υλικά αλλά και είδη διατροφής κινδυνεύουν να μείνουν πολλά δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης, ενώ επιστολές για τα προβλήματα στις μονάδες υγείας της χώρας φτάνουν η μία μετά την άλλη στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι προϋπολογισμοί δεκάδων νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ έχουν στερέψει, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). «Οι κωδικοί των προϋπολογισμών των νοσοκομείων στέρεψαν, με αποτέλεσμα να αναστέλλονται βασικές λειτουργίες τους. Δεν διαθέτουν πίστωση για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, υγειονομικού υλικού, προϊόντων διατροφής, ενώ για το έτος 2014, με επιχορήγηση μειωμένη κατά 30%, θα αναγκαστούν να κατεβάσουν ρολά μετά το πρώτο εξάμηνο» αναφέρει η ομοσπονδία.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, εκτιμώντας ότι με το σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που προωθεί το υπουργείο ο νομός Μαγνησίας «με τους 200.000 κατοίκους θα ξεμείνει με 41 γιατρούς στην πρωτοβάθμια περίθαλψη». Σύμφωνα με τον ΙΣΜ, στη Μαγνησία υπηρετούν 77 γιατροί (βασικές ειδικότητες) στις μονάδες Υγείας του πρώην ΙΚΑ, που «καθημερινά εξυπηρετούν 25 ασθενείς ο καθένας». Ο σύλλογος υποστηρίζει ότι θα υπάρξει αποκλεισμός των ασθενών στην εξειδικευμένη γνώση, με συνέπεια η ιατρική να γυρίσει στη δεκαετία του 1960.

Επιπλέον, ο σύλλογος επισημαίνει ότι «οι γιατροί εργάζονται με πενιχρές αμοιβές και απλήρωτες εφημερίες στα μισοδιαλυμένα νοσοκομεία».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.