Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μειώνεται η κοινωνική βοήθεια στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολίτες, λόγω της κρίσης, αδυνατούν να βοηθήσουν.

Έχουν μειωθεί σταδιακά οι ποσότητες των προσφερόμενων τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το θέμα επρόκειτο να απασχολήσει τη διαπαραταξιακή επιτροπή της λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα πεπραγμένα.

Μάλιστα όπως δήλωσε χτες η υπεύθυνη της δομής, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής Δέσποινα Μουτάφη, μέχρι και πριν λίγο καιρό συγκεντρώνονταν τρόφιμα, όμως το τελευταίο διάστημα η κοινωνία αδυνατεί να προσφέρει.

Είναι ενδεικτικό του φαινομένου να μειώνονται τα έσοδα και να αυξάνονται οι ανάγκες, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά τόνισε ότι μπορεί να υπάρχει αδυναμία προσφοράς. Δεν υπάρχει όμως και έλλειψη ενδιαφέροντος.

«Με μεγάλο κόπο κατορθώναμε να μαζευτούν τα τρόφιμα που χρειάζονται.

Εδώ και κάποιους μήνες έγιναν ενέργειες για να προμηθεύεται και η περιφέρεια τρόφιμα ώστε να καλύπτονται οι ελλείψεις στο παντοπωλείο, αλλά τα διαδικαστικά είναι δύσκολα και η γραφειοκρατία μεγάλη», είπε η κ. Μουτάφη κάνοντας γνωστό ότι υποστηρίζονται 270 οικογένειες με 600 ενήλικους και 192 παιδιά κυρίως μαθητές.

«Μέχρι τώρα η κοινωνία κάλυπτε τις ανάγκες όμως ζητούν και οι σύλλογοι τρόφιμα για την περιοχή τους», είπε επίσης, ενώ τόνισε ότι και η Πολιτεία πρέπει να συνεισφέρει εφόσον νομοθετεί αυτή τη δομή.

«Υπάρχουν χρήματα που δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Έχουν καταθέσει αίτημα οι μητροπόλεις που παρέχουν συσσίτια σε Κάλυμνο Κω Λέρο.

Πέρυσι μπορέσαμε και τους βοηθήσαμε με ένα ποσό για να αγοράσουν κρέατα φέτος δεν το επιτρέπουν οι ανάγκες μας.

Αυτό θα το συζητήσουμε πως θα μπορέσουμε να στείλουμε δηλαδή μία ποσότητα από την προμήθεια που θα κάνουμε αν τελικά αυτό γίνει» κατέληξε η κ. Μουτάφη.


Πηγή: http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.