Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Κεφαλογιάννη και Γεωργιάδης υπέγραψαν ΚΥΑ για τον ιατρικό τουρισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Η Ελλάδα να γίνει προορισμός όπου θα συνδυάζονται ιατρικές παροχές και ταξίδια αναψυχής».

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης του ιατρικού τουρισμού, υπέγραψαν σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όλοι οι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί (Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας-Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) θα μπορούν να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο ιατρικού τουρισμού, που θα τηρείται στον ΕΟΤ. Έτσι, θα επιτυγχάνεται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η προβολή των παρόχων ιατρικού τουρισμού. Παράλληλα, σε αυτούς τους παρόχους θα χορηγείται και ειδικό σήμα από τον ΕΟΤ.

Οι νόμιμα λειτουργούντες ιατρικοί πάροχοι θα πρέπει να πιστοποιούνται από διεθνή φορέα, εξειδικευμένο στην πιστοποίηση υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού. Επιπλέον, οι ιατροί και οι μονάδες θα πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για ζητήματα αστικής ευθύνης. Σημειώνεται, ότι αυτό δεν θα ισχύει για τους δημόσιους ιατρικούς παρόχους.

Τέλος, το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, ήδη, διενεργεί έρευνα αγοράς στο εξωτερικό προκειμένου να συνδράμει τους φορείς στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν διεθνείς επισκέπτες για ιατρικό τουρισμό.

Παράλληλα, προετοιμάζονται δράσεις για την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ τους, ώστε η Ελλάδα να γίνει προορισμός όπου θα συνδυάζονται οι ιατρικές υπηρεσίες με τα ταξίδια αναψυχής.Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.