Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΕ: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της φτώχειας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αντιμετώπιση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το 66% των Ευρωπαίων, ενώ επτά στους δέκα (69%) θεωρούν ότι η βοήθεια προς τις χώρες αυτές είναι ωφέλιμη και για την ΕΕ και τους πολίτες της. Αυτά είναι μερικά από τα σημαντικότερα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωβαρομέτρου που δημοσιεύθηκε σήμερα, επ' ευκαιρία των Ευρωπαϊκών Ημερών Ανάπτυξης που διοργανώνονται στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, περισσότεροι Ευρωπαίοι από πέρυσι είναι σήμερα πρόθυμοι να πληρώσουν παραπάνω για τρόφιμα και προϊόντα προκειμένου να στηρίξουν τις αναπτυσσόμενες χώρες (48% των ερωτηθέντων, δηλαδή 4% επιπλέον σε σχέση με το 2012). Παράλληλα, το 83% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να παρέχεται βοήθεια στους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών, ενώ το 61% ότι η βοήθεια αυτή πρέπει να αυξηθεί.

Ο επίτροπος Ανάπτυξης της ΕΕ Άντρις Πίμπαλγκς δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι οι πολίτες της ΕΕ τάσσονται υπέρ της παγκόσμιας αλληλεγγύης και πιστεύουν ότι όλοι μαζί μπορούμε πραγματικά να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις: να επιτύχουμε τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και να κάνουμε τη φτώχεια να ανήκει στο παρελθόν.

Για να το καταφέρουμε αυτό, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μας. Η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να συμφωνήσει σε μια φιλόδοξη κοινή ατζέντα για την εξάλειψη της φτώχειας και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η σημερινή έρευνα στέλνει ένα σαφές μήνυμα: οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί στην προσπάθεια αυτή».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.