Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Λανθασμένα τα στατιστικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, βάση της οποίας το 50% των νέων κρουσμάτων HIV αυτοπροκαλείται από άτομα που σκοπεύουν να λάβουν το επίδομα των 700 ευρώ, αποδεικνύεται λανθασμένη.

Η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επικαλείται για το συγκεκριμένο θέμα επιστημονικό άρθρο του βρετανικού ιατρικού περιοδικού Lancet δημοσιευμένου το 2011.

Σε αυτό γίνεται αναφορά σε επίσημη έκθεση της ίδιας χρονιάς η οποία αναφέρει "περιπτώσεις αυτό-μόλυνσης από λίγα άτομα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε επίδομα 700 € το μήνα και συντομότερη αποδοχή σε πρόγραμμα υποκατάστασης" ναρκωτικών .

Μεταξύ των πιθανών αιτιών που οδήγησαν στην "επιδημία" αναφέρεται και «καλά θεμελιωμένη υποψία ότι κάποιοι προβληματικοί χρήστες ναρκωτικών μολύνονται επίτηδες με HIV, λόγω του επιδόματος που δικαιούνται, περίπου 1.400 € το δίμηνο.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν από τη Δευτέρα τη συγκεκριμένη έρευνα. Μάλιστα, μετά από ερώτηση που του απηύθυνε το The press project International, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, παραδέχθηκε το λάθος του..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.