Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Προσωρινή σύνταξη σε 45 ημέρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος του ΟΑΕΕ.

Πέφτουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούσαν την έκδοση της προσωρινής σύνταξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύνταξη μέσα σε 45 μέρες -ή το αργότερο σε 75 ημέρες σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης- θα μπορούν να πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τον ΟΑΕΕ καθώς με εγκύκλιό του, το Ταμείο δίνει αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία έκδοσης της προσωρινής σύνταξης «ξεμπλοκάροντας» και τα εκκρεμή αιτήματα.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η προσωρινή σύνταξη φτάνει το 80% του ποσού της οριστικής σύνταξης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπολείπεται του 90% του εκάστοτε ισχύοντος κατώτατου ορίου. Σήμερα απαιτούνται οκτώ μήνες εφόσον όλα τα ένσημα είναι στον ΟΑΕΕ και 16 μήνες για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Προσωρινή σύνταξη δεν απονέμεται εάν κατά την υποβολή αιτήματος οφείλεται ποσό μεγαλύτερο του 30πλάσιου του κατώτατου ορίου συντάξεων γήρατος του ΟΑΕΕ.

Σε ό,τι αφορά τη διακοπή επαγγέλματος, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να ενημερωθεί αν λείπουν έγγραφα και να τα καταθέσει εντός τριμήνου ούτως ώστε να χορηγηθεί προσωρινή σύνταξη.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η οδηγία αφορά και τα συνταξιοδοτικά αιτήματα που εκκρεμούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.