Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ιατρείο για ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ιατρείο για ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες εγκαινίασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος Β΄στη ΓΣΕΒΕΕ ως Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες λέγοντας: «Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται. Οι αντοχές του έχουν πια εξαντληθεί. Όποιοι έχουν άλλες σκέψεις στο μυαλό τους πρέπει να τις βγάλουν αμέσως. Μόνο η ψυχική αντοχή έχει παραμείνει. Ο λαός μας δοκιμάζεται και μόνο αν μείνουμε ενωμένοι και ο ένας στηρίζει τον άλλο θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, θα βρούμε διέξοδο και θα περάσουμε στην απέναντι όχθη».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας το ρόλο των χιλιάδων εθελοντών και τη συμπαράσταση του κόσμου λέγοντας «το μήνυμα «βοήθησε και συ ν΄αλλάξει η ζωή μας» ξεκίνησε ως μια σταγόνα και τώρα έγινε ποτάμι συνεισφοράς με την βοήθεια του ίδιου του λαού που κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει».
Μιλώντας για τις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής μέσω της «Αποστολής», είπε, ότι τα δέματα αγάπης άγγιξαν πλέον τις 9.000 το μήνα ενώ οι μερίδες φαγητού ξεπερνούν τις 10.000. « Η Εκκλησία πρόσθεσε, χωρίς το λαό δεν θα είχε καμία δυνατότητα δράσεων. Εμείς βάζουμε το συντονισμό, τη δουλειά, τις υποδομές, την αγάπη μας».

Ο κ. Ιερώνυμος στάθηκε εκτενώς στη συνεργασία «Αποστολής», Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών λέγοντας ότι οι εθελοντές ιατροί έχουν δεχθεί 27.000 επισκέψεις τους τελευταίους 19 μήνες ενώ καθημερινά εξετάζονται πάνω από 300 ανασφάλιστοι συμπολίτες που παίρνουν το φάρμακο τους.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολες τις στιγμές που περνά ο κλάδος και πρόσθεσε: «νιώθουμε καλύτερα από χθες, γιατί μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τον ανασφάλιστο επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορο. Γιατί ερχόμαστε με ένα «μπάλωμα», το οποίο ελπίζω σαν πρακτική να μην αντικαταστήσει το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να δώσουμε μία ανάσα στους Συναδέλφους μας, που έχουν στερηθεί την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι λίγοι. Μόνο από τον ΟΑΕΕ, προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο (άμεσα ασφαλισμένα και προστατευόμενα μέλη) και ο αριθμός είναι διαρκώς αυξανόμενος».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του νέου Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ και παρουσίασε τα νέα προγράμματα της «Αποστολής», για «το δύσκολο, όπως είπε χειμώνα που έρχεται» και περιλαμβάνουν:

• αύξηση των δεμάτων αγάπης στα σχολεία από 2.000 σε 4.000
• δημιουργία Κέντρου για το παιδί στο Μοσχάτο
• τη διανομή δωρεάν πετρελαίου σε σχολεία και ιδρύματα
• τη διανομή φρέσκου γάλατος, λαχανικών και φρούτων στους πολίτες που ζουν στο όριο της φτώχειας

Κατά το χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Παραρτήματος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στη θέση, με όλους τους εθελοντές γιατρούς μας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, να μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροβιοτέχνες, που δε μπορουν να κρατηθούν μεσα από την επαγγελματική τους δράση και να πληρώσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οπότε είναι ανασφάλιστοι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Εδώ και ενάμιση χρόνο, δίνουμε καθημερινή μάχη, για όλους εκείνους που έχασαν όχι μόνο τη φορολογική και ασφαλιστική τους ενημερότητα, αλλά και την ίδια τους την υγεια. Κάποιος έπρεπε να φροντίσει γι αυτήν. Και η απάντηση ήρθε μέσα από τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς».

Στην εκδήλωση παραβρέθησαν οι κ. Ζέτα Μακρή, Υφυπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βουλευτής & Κοινουβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., Ευάγγελος Βουράκης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γεωργία Κωτίδου, Διοικητής του Ο.Α.Ε.Ε., Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Πρόεδρος Ο.Κ.Ε., Δήμήτριος Ασημακόπουλος, Αντιπρόεδρος UEAPME, Γεώργιος Αρσένης, Περιφ. Σύμβουλος και Εκπρόσωποι Επαγγελματικών Ενώσεων, Επιμελητηρίων κ.λ.π.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.