Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ένα εκατομμύριο δολάρια σε δωρεές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη διάθεση του ποσού των 650 χιλιάδων δολαρίων σε τέσσερις ελληνικούς Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς ανακοίνωσε η «Ελληνική Πρωτοβουλία» (The Hellenic Initiative).

Μέσα από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης επιλέχθηκαν για διάθεση δωρεών τα Παιδικά Χωριά SOS, η «Αποστολή», η οργάνωση «International Orthodox Christian Charities» και η «PRAKSIS».

Στα Παιδικά Χωριά SOS, η «Ελληνική Πρωτοβουλία», θα χρηματοδοτήσει δύο ενέργειες, τον Ξενώνα «Ελίζα»- ένα πρόγραμμα διαμονής για κακοποιημένα μωρά και νεογέννητα και την επέκταση της υποστήριξης προμήθειας φρέσκου φαγητού στα Χωριά SOS και σε οικογένειες που υποστηρίζονται από αυτά.

Την παροχή φρέσκου φαγητού σε περισσότερους από 5.500 ανθρώπους εξασφαλίζει η «Ελληνική Πρωτοβουλία» και μέσω της υποστήριξης του φορέα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και του φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας της Συνόδου των Τακτικών Ορθοδόξων Επισκόπων Βορείου και Κεντρικής Αμερικής «International Orthodox Christian Charities.»

Τέλος, σε συνεργασία με την «Praksis», η «Ελληνική Πρωτοβουλία» θα παρέχει στήριξη στην Πολυκλινική της ΜΚΟ και σε 25 οικογένειες του προγράμματος του οργανισμού «Συν στο Πλην», πρόγραμμα που στηρίζει οικογένειες, οι οποίες κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες.

Η «Ελληνική Πρωτοβουλία» είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε το 2012 από μέλη της ελληνικής διασποράς. Αποστολή του είναι η ανάπτυξη μιας βιώσιμης οικονομίας με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού λαού. Τα προγράμματα που αναπτύσσει αφορούν σε τρεις τομείς: την αντιμετώπιση της κρίσης, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την οικονομική ανάπτυξη. Μέχρι το τέλος του 2013 η «Ελληνική Πρωτοβουλία» έχει δεσμευτεί ότι θα διαθέσει μέσω δωρεών το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.