Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Κυνηγός επιβίωσε σε δάσος για 18 μέρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο 72χρονος έτρωγε σκίουρους και σαύρες για να επιβιώσει.

Ένας 72χρονος ελαφοκυνηγός από την Καλιφόρνια που χάθηκε σε δασική έκταση, κατάφερε να επιβιώσει μόνος του για 18 μέρες, τρώγοντας σκίουρους, σαύρες και βατράχους. Παράλληλα, για να προστατευτεί από το κρύο χρησιμοποιούσε σακούλες σκουπιδιών και φύλλα δέντρων!

Ο Τζιν Πέναφλορ βρέθηκε από κυνηγούς το Σάββατο ύστερα από 19 μέρες στον εθνικό δρυμό του Μεντοτσίνο στη βορειοδυτική Καλιφόρνια.

Ο Πέναφλορ κυνηγούσε μαζί με έναν φίλο του όταν στις 24 Σεπτεμβρίου οι δρόμοι τους χώρισαν. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου και πάνω από 10 ομάδες οργανώθηκαν για την αναζήτησή του, ενώ στην αποστολή έλαβαν μέρος σκυλιά και ελικόπτερα.

Ωστόσο, μετά από 4 μέρες, η ερεύνα σταμάτησε εξαιτίας της απουσίας ενδείξεων για την τοποθεσία του κυνηγού αλλά και εξαιτίας μεγάλης καταιγίδας. Το Σάββατο, 19 μέρες μετά την εξαφάνισή του, η έρευνα άρχισε εκ νέου. Μία ομάδα κυνηγών άκουσε τις φωνές του και τον βρήκε μέσα σε ένα φαράγγι.

Όπως είπε ο ίδιος στις αρχές, απομακρύνθηκε, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του και παρέμεινε αναίσθητος. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του, είχε χάσει τον προσανατολισμό του και βρισκόταν εν μέσω πυκνής ομίχλης μέσα σε ένα δάσος.

«Έφαγε σκίουρους, ό,τι θα μπορούσε να πιάσει. Έφαγε σαύρες, έφαγες μερικούς βατράχους, έφαγε φίδια και είχε μπει σε “κατάσταση επιβίωσης”», περιγράφει ο γιος του μιλώντας στο ABC, συμπληρώνοντας πως «όταν δεν έχει φαγητό για 18 μέρες, όποια πρωτεΐνη μπορείς να πάρεις, το έκανε».

Επιπλέον, ο Πέναφλορ είπε στις αρχές ότι άναψε φωτιά και χρησιμοποίησε ξερά φύλλα μαζί με μια χοντρή σακούλα σκουπιδιών για να μείνει ζεστός στο χιόνι και στις κυμαινόμενες θερμοκρασίες που έφταναν τους -4 βαθμούς.

Ο άντρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και αναρρώνει έχοντας στο πλευρό την οικογένειά του.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.