Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Κοινωνική οργή από καταδίκη ανάπηρου κινέζου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε αμαξίδιο από αστυνομική βία -Είχε προκαλέσει έκρηξη στο αεροδρόμιο του Πεκίνου
Σε έξι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο 36χρονος κινέζος Τζι Ζονσίνγκ, προκαλώντας την οργή της κοινωνίας.



Στις 20 Ιουλίου παρουσιάστηκε με το αναπηρικό του αμαξίδιο στο αεροδρόμιο του Πεκίνου κρατώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, προειδοποίησε τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω του να απομακρυνθούν και ενεργοποίησε τον μηχανισμό. Από την έκρηξη τραυματίσθηκε ο ίδιος και ένας αστυνομικός που έτρεξε προς το μέρος του.

Η κίνησή του αυτή ήταν μια προσπάθειά του να προσελκύσει την προσοχή στον δεκαετή άκαρπο δικαστικό του αγώνα με τις κινεζικές αρχές. Ο Ζονσίνγκ κρίθηκε ένοχος για την πρόκληση έκρηξης κατά την οποία τραυματίστηκε ο ίδιος και ένας αστυνομικός, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Ο άνδρας έμεινε ανάπηρος εξαιτίας της κακοποίησής του από αστυνομικούς το 2005 και εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε νοσοκομειακό κρεβάτι, ακρωτηριασμένος από το ένα χέρι, που έχασε στην έκρηξη. Δήλωσε στους δικαστές μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε μία νέα ευκαιρία. Η ενέργεια του Τζι Ζονγκσίν είχε προκαλέσει κύμα συμπάθειας και κατανόησης στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε το βίντεο με την έκρηξη στο αεροδρόμιο του Πεκίνου:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.