Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

«Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σπυρόπουλος: Προσδοκούμε σε προσλήψεις.

Σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων προχωρά το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Ο διοικητής του ΙΚΑ μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για το θέμα λέγοντας ότι θα αποφεύγονται λάθη που οδηγούν μοιραία στη χειρόγραφη διαδικασία.

«Το παραπληγικό επίδομα μπορεί να διαπιστωθεί και μετά. Στη συνέχεια θα το αποδώσουμε», είπε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τονίζοντας όμως ότι: «Να λάβετε σοβαρά υπόψη αυτά που λέω. Υπάρχει το δημοσίευμα που εικάζει ότι είναι πολλά, όμως, λέω ότι είναι ελάχιστα έως και μηδενικά. Μετά λόγου γνώσεως το λέω».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν αποκλείεται να γίνουν λάθη στο μέλλον ή περικοπές. Θα τα διαπιστώσουμε όλα και θα τα πληρώνουμε αργότερα. Τα λάθη που έχουμε διαπιστώσει δεν είναι πάνω από πέντε με δέκα».

Αναφέρθηκε και στα «φέσια» του ΙΚΑ που υπολογίζονται σε περίπου 8 δισ. ευρώ λέγοντας πως «ζούμε σε αυτή την τρομοκρατία τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Όλα τα προβλήματα υπάρχουν. Όμως, να βοηθάμε στην κατεύθυνση της αντιμετώπισής τους».

Επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι «δεν βλέπω καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Το λέω τρία χρόνια ότι μπορούμε να πληρώνουμε τις συντάξεις». Και πρόσθεσε ότι «το θέμα της κινητικότητας δεν θα επηρεάσει καθόλου τον κορμό του προσωπικού. Εμείς προσδοκούμε προσλήψεις και έχουμε ζητήσει μετατάξεις, οι οποίες έχουν γίνει σε έναν βαθμό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.