Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ένοχοι για τον βιασμό της φοιτήτριας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένοχοι κρίθηκαν σήμερα τέσσερις άνδρες που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με συνήγορο υπεράσπισης σε μία υπόθεση που προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδία για τους κινδύνους που διατρέχουν οι γυναίκες στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, παρά την ψήφιση από το κοινοβούλιο νέων νόμων κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ο Β.Κ Άναντ είπε στους δημοσιογράφους στο δικαστήριο ότι η ανάγνωση της ετυμηγορίας για τους τέσσερις καταδικασθέντες -τον πωλητή φρούτων Παουάν Γκούπτα, τον καθαριστή λεωφορείων Ακσάι Κουμάρ Σινγκ, τον γυμναστή Βινάι Σάρμα και τον Μουκές Σινγκ, άνεργο- θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη.

Και οι τέσσερις ενδέχεται να καταδικαστούν εις θάνατον δια απαγχονισμού για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, δήλωσε ο Άναντ, ο οποίος είναι συνήγορος ενός από τους κατηγορούμενους.

Όλοι τους είχαν δηλώσει αθώοι για την επίθεση της 16ης Δεκεμβρίου του 2012.

Ο ινδικός νόμος απαγορεύει τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας του θύματος. Το θύμα ήταν εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια από μεσοαστική οικογένεια, η οποία εργαζόταν σε τηλεφωνικό κέντρο και τα ινδικά μέσα ενημέρωσης την ονόμασαν Νιρμπάγια, που σημαίνει ατρόμητη στην διάλεκτο χίντι.

Με την ετυμηγορία ολοκληρώνεται η δίκη, η οποία διήρκεσε επτά μήνες και πολλές φορές διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στιγματίστηκε από τον απαγχονισμό στο κελί του στη φυλακή ενός πέμπτου κατηγορούμενου. Ένας ανήλικος κατηγορούμενος στην υπόθεση καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων τον περασμένο μήνα.

Το θύμα και ένας φίλος της δέχθηκαν επίθεση σε ένα λεωφορείο από πέντε ενήλικες και έναν ανήλικο άνδρα, υποστήριξαν οι εισαγγελείς στη διάρκεια της δίκης. Η γυναίκα βιάστηκε επανειλημμένως και βασανίστηκε με την βοήθεια μίας μεταλλικής ράβδου και τόσο η ίδια όσο και ο φίλος της ξυλοκοπήθηκαν άγρια προτού οι δράστες τους πετάξουν έξω από το όχημα.

Η 23χρονη πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.