Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

"Γλίτωσε" το σπίτι της 37χρονη άνεργη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, με απόφασή του, απαγόρευσε την εκποίηση της κύριας κατοικίας 37χρονης οφειλέτριας, άνεργης από το 2009. Παράλληλα, προσδιόρισε μηδενικές καταβολές για το συνολικό χρέος, ύψους 93.517,98 ευρώ, προς την πιστώτρια τράπεζα μέχρι τις 13-2-2014, όποτε σε νέα δικάσιμο θα διερευνήσει την περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων μηδενικών καταβολών, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, και γι' αυτό προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας την προστασία του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, το δικαστήριο με την 32/2013 απόφασή του, έκρινε ότι υπό τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της 37χρονης, η κύρια κατοικία της πρέπει να εξαιρεθεί χωρίς ταυτόχρονα να υποχρεωθεί να ικανοποιήσει τους πιστωτές της με την καταβολή χρηματικού ποσού.

Τούτο, όπως σημειώνει, επιβάλλεται στη συγκεκριμένη περίπτωση ενόψει της αποδεδειγμένης πραγματικής αδυναμίας της να επιβιώσει με την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει και λόγω της φύσεως της πάθησής της, σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης εργασίας λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.