Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Έταζε δουλειά, άρπαξε 55.000€

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δουλειά σε άνεργους πολίτες έταζε ένας 52χρονος, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη των ανυποψίαστων θυμάτων του για μία θέση εργασίας, κατάφερε να τους αποσπάσει 55.000 ευρώ.

Έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, ο 52χρονος συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, με την οποία οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., η δράση του συλληφθέντα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2010, ενώ στα "δίχτυα" του φέρονται να έπεσαν συνολικά 17 άτομα από περιοχές της Θεσσαλονίκης, τα Γιαννιτσά, την Αριδαία Πέλλας και τα Χανιά Κρήτης.

Ο επιτήδειος, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη οικονομική κατάσταση των θυμάτων του και επικαλούμενος διαφορετικές ιδιότητες κάθε φορά - όπως, επί παραδείγματι, υπεύθυνος εταιρείας, εργολάβος, επενδυτής, μεσολαβητής δημόσιου ασφαλιστικού φορέα - κατάφερε να αποσπάσει το υστέρημα των ανυποψίαστων πολιτών, στους οποίους υποσχόταν μία θέση εργασίας.

Η δράση του αποκαλύφθηκε, όταν άρχισαν να πυκνώνουν οι σε βάρος του καταγγελίες, και μετά από έρευνα συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.