Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

«Αδιανόητο η Εθνική να ψάχνει για πισίνα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το βράδυ του Σαββάτου επέστρεψε στην Αθήνα η ομάδα πόλο Γυναικών από τη Βαρκελώνη και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Oι διεθνείς μας παίκτριες φάνηκαν ικανοποιημένες από την έκτη θέση που κατέλαβαν, αλλά και την προσπάθειά τους.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, μία εκ των πρωταγωνιστριών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, φάνηκε αισιόδοξη για το μέλλον της Εθνικής, δηλώνοντας: «Η ομάδα είναι καινούργια κι έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Όμως, χρειάζεται πολλή και σωστή δουλειά».


Η διεθνής φουνταριστή μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν ολόκληρη τη σεζόν με τα κολυμβητήρια: «Αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα λόγω της κρίσης. Τα περισσότερα κολυμβητήρια είναι κλειστά ή υπό διάλυση, με αποτέλεσμα να ψάχνουμε πισίνα για να κάνουμε προπόνηση. Είναι αδιανόητο η Εθνική ομάδα να ψάχνει πισίνα! Παρόλα αυτά, κάναμε μια καλή προετοιμασία και σε γενικές γραμμές πραγματοποιήσαμε μια καλή εμφάνιση σ’ αυτό το παγκόσμιο».

Η Ασημάκη έδωσε το έναυσμα για την επιστροφή στην κορυφή: «Είμαστε στις 6 καλύτερες ομάδες στον κόσμο, αλλά το γεγονός ότι δεν μπήκαμε στα τελικά της διοργάνωσης, πρέπει να μας κάνει να πεισμώσουμε, να στρωθούμε στη δουλειά και να διορθώσουμε ο,τι πρέπει για να βρει η ομάδα πάλι το δρόμο προς την κορυφή».

Έλενα Κούβδου: «Κερδίσαμε ομάδες με τεράστια δυναμική»

Η Έλενα Κούβδου, ο «φύλακας άγγελος» της εστίας της Εθνικής μας, τόνισε κι αυτή τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα κατά την προετοιμασία: «Η ομάδα, παρά την ανανέωση που έγινε, παρουσιάστηκε ανταγωνιστική και πάλεψε κάθε παιχνίδι. Καταφέραμε και κερδίσαμε ομάδες που είχαν τεράστιο δυναμικό και ανθρώπινο υλικό. Ήταν ένα δύσκολο τουρνουά για εμάς, με δύσκολες κληρώσεις. Η προετοιμασία μας είχε δυσκολίες, αφού στερούμασταν βασικά πράγματα που για άλλες ομάδες είναι αυτονόητα. Είχαμε προβλήματα ακόμα και με την πισίνα που χρειαζόμασταν για προπόνηση».

Η Κούβδου αναφέρθηκε και στο νέο αίμα της Εθνικής: «Για τις νεότερες ήταν μια μεγάλη εμπειρία αυτή η διοργάνωση. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστούμε ακόμα πιο ανταγωνιστικές».

Άλκηστη Αβραμίδου: «Καλή παρουσία, παρά το νεαρό της ηλικίας»

Τέλος, η Άλκηστη Αβραμίδου στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα είχε καλή παρουσία παρά τον μικρό μέσο όρο ηλικίας: «Θεωρώ ότι η ομάδα, αν και κατά πολύ ανανεωμένη και μικρή σε ηλικία, είχε μια καλή παρουσία σε όλους τους αγώνες. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε έκτες, χάνοντας την πέμπτη θέση στα πέναλτι κι ότι αποκλείσαμε την Ιταλία, αλλά και ότι η φιναλίστ της Σαγκάης, Κίνα, έμεινε εκτός οκτάδας».

Η διεθνής περιφερειακή έθεσε ως στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016: «Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά με στόχο να πάμε στους Ολυμπιακούς του Ρίο, Όμως, θα πρέπει να έχουμε τα βασικά για να μπορούμε να κάνουμε σωστή προετοιμασία, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.