Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Κατάργηση εισφορών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με ανατροπές σε εισφορές, συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικές και μαζικές συγχωνεύσεις Ταμείων προετοιμάζει η κυβέρνηση. Η ατζέντα των αλλαγών θα ανοίξει επισήμως τον Οκτώβριο.

Το έναυσμα για τις επερχόμενες αλλαγές έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με τις πρόσφατες αναφορές του ότι έτσι όπως είναι σήμερα, το ασφαλιστικό σύστημα "δεν είναι βιώσιμο"! Η ατζέντα των αλλαγών στο ασφαλιστικό θα καθοριστεί από το υπουργείο Εργασίας, με την έναρξη του νέου κύκλου επεξεργασίας προτάσεων.

Στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις είναι ακόμα και η κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου μισθού με σχέδιο-σοκ της τρόικας που βγαίνει από το συρτάρι για να επιτευχθεί η μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2016, που προβλέπει το μνημόνιο, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Στο σχέδιο αυτό, που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, προτείνεται να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές μέχρι του τμήματος του μισθού ως τα 200 ή τα 400 ευρώ και να διατηρηθεί η υποχρέωση πληρωμής εισφορών για το τμήμα του μισθού άνω των 200 ή 400 ευρώ!

Η ''βόμβα" όμως που κρύβει το σχέδιο είναι ότι προτείνεται να καλυφθεί η απώλεια των εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα, με αύξηση της φορολογίας, είτε στα εισοδήματα είτε στην ακίνητη περιουσία!

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.