Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Διακοπές 6 ημερών από... 2 ευρώ ανά διανυκτέρευση από το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τα ΚΕΠ από τις 19 Ιουλίου και μέχρι να εξαντληθούν τα διαθέσιμα δελτία, τα οποία για την πρώτη φάση του προγράμματος είναι 38.700 (η δεύτερη φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2014 και θα διαρκέσει έως το τέλος Μαΐου του 2014).

Το πρόγραμμα Τουρισμός για Ολους, που υλοποιείται από το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, όπως και άτομα τρίτης ηλικίας (για τα οποία το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2013).

Δικαίωμα στις φτηνές επιδοτούμενες διακοπές έχουν όσοι το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τις 16.000 ευρώ (για μεμονωμένους δικαιούχους), τις 28.000 ευρώ για οικογένειες (το ποσό προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο) και τις 35.000 για οικογένειες με τρία προστατευόμενα παιδιά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΤ επιδοτεί με 14 ευρώ ανά άτομο και διανυκτέρευση τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν δικαιούχους του προγράμματος, με 12 ευρώ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια (ανά άτομο και διανυκτέρευση) και με 6 ευρώ τα κάμπινγκ.

Οπως προαναφέραμε, η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ και θα εκδοθούν 62.000 συνολικά ατομικά δελτία που θα αφορούν εργαζομένους. Επίσης θα χορηγηθούν άλλα 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος. Το σχετικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου 2013.

Αναλυτικός κατάλογος με τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους υπάρχουν στο site του ΕΟΤ www.eot.gr

Χρήση του προγράμματος κάθε δεύτερο έτος

Τα δικαιολογητικά για το Δελτίο από τα ΚΕΠ
Μισθωτοί, συνταξιούχοι και άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους» κάθε δεύτερο έτος (χρόνο παρά χρόνο).

Δεν δικαιούνται φέτος Δελτίο όσοι έκαναν χρήση του προγράμματος το διάστημα 3 Αυγούστου 2012 - 31 Μαΐου 2013. Ετσι στην περίπτωση που πήρατε πέρυσι Δελτίο και δεν το χρησιμοποιήσατε, θα πρέπει να το προσκομίσετε στο ΚΕΠ, προκειμένου να ακυρωθεί και να εκδοθεί νέο.

Δεν δικαιούνται Δελτίο 6ήμερων διακοπών οι δικαιούχοι προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας καθώς και του Ταμείου Νομικών.

Πολύτεκνοι
Αντίθετα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως εισοδήματος, όπως και οι πολύτεκνοι (με 4 παιδιά και άνω) επίσης ανεξαρτήτως εισοδήματος δικαιούνται κάθε χρόνο Δελτίο για κάποιο από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσετε στα ΚΕΠ για να λάβετε το Δελτίο είναι:

  • Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του 2012 ή φωτοαντίγραφο της δήλωσης του 2013 (για όσους έκαναν φέτος πρώτη φορά δήλωση).
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, όπως και των βιβλιαρίων ασθενείας απ' όπου προκύπτουν τα προστατευόμενα μέλη.
  • Απόδειξη κράτησης μέσω τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΟΤ.Πηγή: http://www.ka-business.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.