Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Τέλη Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μέτρο των μετεγγραφών θα ισχύσει και για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Σε συνέντευξη που είδε δώσει πρόσφατα ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γκιουλέκας στην εκπομπή «Πρωινό του ΑΝΤ1» μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι το μέτρο των μετεγγραφών θα ισχύσει και για τους φετινούς εισαχθέντες.

Μάλιστα θα υπάρξει διεύρυνση του μέτρου ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα μετεγγραφής και όσοι φοιτούν στο δεύτερο άλλα και στο τρίτο έτος. Να τονίσουμε ότι το μέτρο των μετεγγραφών εφαρμόστηκε για φέτος με βασικό κριτήριο το κατά κεφαλήν εισόδημα των φοιτητών και αφορούσε μόνο τους εισαχθέντες του σχολικού έτους 2011-2012. Ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Γκιουλέκα.

Προς ενημέρωση των γονέων και των μαθητών το κατά κεφαλή εισόδημα εξάγεται από τη διαίρεση του οικογενειακού εισοδήματος προς τα μέλη μιας οικογένειας. Αν για παράδειγμα μια τριμελής οικογένεια έχει εισόδημα 15.000 ευρώ τότε το κατά κεφαλή εισόδημα είναι 5000 (15.000 / 3 μέλη). Τα κοινωνικά κριτήρια λαμβάνονταν υπόψη μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο υποψηφίων.

Οι φετινοί λοιπόν εισαχθέντες άλλα και οι φοιτητές παλαιότερων ετών θα αποκτήσουν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση σε τμήματα που είναι αντίστοιχα με αυτό της εισαγωγής τους.

Η αντιστοιχία ορίζεται για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα με βάση την με αριθμ. 67859/Β1/5.7.2006 (Β΄814) Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, ενώ για τα Τ.Ε.Ι. με βάση την με αριθμ 69066/Ε5/7.7.2006 (Β΄998) Υπουργική Απόφαση, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013.

Τις αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα μπορούν να τις δουν μαθητές και γονείς στη διεύθυνση https://solon.minedu.gov.gr/Institutions.

Επίσης μεταξύ των άλλων ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε ότι οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν και φέτος στα τέλη Αυγούστου.

Δείτε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/9940-01-08-13-1.html.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.