Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τεφτέρια στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρωστούν χρήματα οι ασφαλισμένοι στα φαρμακεία.

Ασφαλισμένος χρωστάει 3.000 ευρώ σε φαρμακείο για σκευάσματα που εδώ και 1,5 χρόνο δεν του δικαιολογεί το ΙΚΑ.

Σελίδες στα τεφτέρια τους προσθέτουν οι φαρμακοποιοί της Π.Ε. Ξάνθης, κυρίως ιδιοκτήτες περιφερειακών φαρμακείων, βλέποντας τη λίστα των ασφαλισμένων που αδυνατούν να αποπληρώσουν με μετρητά το αντίτιμο για την αγορά των φαρμακευτικών σκευασμάτων να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, Δέσποινα Κάλφα, «τα τεφτέρια έχουν πάρει φωτιά. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τα φάρμακά του. Από πολλούς έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα στην εργασία, από άλλους έχει κοπεί η σύνταξη ή έχει μειωθεί», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα περιφερειακά φαρμακεία το βιώνουν πιο έντονα αυτό. Είναι σαν τα πολύ παλιά τα χρόνια».

Οι ασφαλισμένοι που αδυνατούν να καταβάλουν άμεσα το αντίτιμο για την απόκτηση των φαρμάκων τους αυξάνονται διαρκώς, γεγονός πως έχει δημιουργήσει οικονομική δυσφορία στα φαρμακεία της πόλης, τα οποία προσφέρουν τα φάρμακα κάνοντας υπομονή για την αποπληρωμή τους. «Εγώ έχω μια περίπτωση ασφαλισμένου που το χρέους του αγγίζει τις 3.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος έπαιρνε τα φάρμακα που τα έχει ανάγκη, έκανε δαπάνη στο ΙΚΑ και όταν το ΙΚΑ τον πλήρωνε με ξεχρέωνε. Όμως το ΙΚΑ σταμάτησε να του δικαιολογεί εδώ και 1,5 χρόνο τα συγκεκριμένα σκευάσματα και τώρα ο άνθρωπος δεν έχει να με αποπληρώσει» επισημαίνει η κ. Κάλφα εξηγώντας πως αυτή είναι μια μεμονωμένη περίπτωση και πως αντίστοιχες υπάρχουν καταγεγραμμένες δεκάδες στο σύνολο σχεδόν των φαρμακείων της περιοχής.

Στην Π.Ε. Ξάνθης έχουν εγκριθεί ήδη 11 νέες άδειες λειτουργίας φαρμακείων με την κ. Κάλφα ωστόσο να επισημαίνει πως «εμείς έχουμε να πληρωθούμε το μισό του Ιανουαρίου και όλους τους μήνες που μεσολαβούν μέχρι και σήμερα από τον ΕΟΠΥΥ. Η θέση του φαρμακοποιού σήμερα είναι τραγική, γιατί βάλλεται διαρκώς. Τι θα κάνουν αυτά τα νέα τα παιδιά; Θα προσπαθήσουν να βρουν ένα κατάστημα για να ανοίξουν; Ακόμη και οι συνενώσεις είναι πολύ δύσκολες».


Πηγή: http://www.thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.