Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Αρχίζει αύριο η 36η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μήνυμα της φετινής έκθεσης: «Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη».

Από αύριο και έως τις 9 Ιουνίου θα διαρκέσει στο Πεδίον του Άρεως η 36η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνουν για δεύτερη φορά από κοινού ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής.

Η Γιορτή Βιβλίου θα διανθισθεί με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, εκθέσεις φωτογραφίας και φωτορεπορτάζ, σεμινάρια γραφής με διαγωνισμό διηγήματος, ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα «Βιβλία που έγιναν ταινίες».

Το κοινωνικό μήνυμα της φετινής έκθεσης είναι «Με διάβασες; Χάρισέ του! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη» και σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη Φολέγανδρο, η ενίσχυση της βιβλιοθήκης των Γυναικείων Φυλακών Θήβας και η ενίσχυση της βιβλιοθήκης του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού.

Πέρσι, με την αντίστοιχη πρωτοβουλία είχαν συγκεντρωθεί 17.968 βιβλία, από τα οποία τα 3.500 προσφέρθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, η Γιορτή Βιβλίου επέστρεψε από πέρσι στον παραδοσιακό της χώρο και συμπλήρωσε: «Η επιστροφή αυτή μας γεμίζει αισιοδοξία τόσο για την ιστορική αυτή περιοχή όσο και για τον εκδοτικό τομέα. Παρά την ανάπτυξη της ηλεκτρονικού βιβλίου, οι έντυπες εκδόσεις εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να είναι αναντικατάστατες».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.