Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Διήμερη ενημέρωση για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Fight the Bite» το διήμερο στην Πάτρα.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών τελείται το διήμερο πρόγραμμα «Fight the Bite» με θέμα τον ιό του Δυτικού Νείλου που διοργανώνεται αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 24-25 Μαΐου στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Διοργανωτές του προγράμματος είναι η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) του πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με το εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Πατρών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριακών εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Βυζαντινό», επιστημονική ημερίδα στην οποία θα μιλήσουν καταξιωμένοι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η βιολογική συμπεριφορά του ιού, οι τρόποι μετάδοσής του, καθώς και η πρόληψη της μετάδοσης της ασθένειας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, και θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Επιπλέον το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί δράση δρόμου, μέσω του οποίου θα γίνει ενημέρωση του ευρύτερου κοινού από τους φοιτητές και φοιτήτριες Ιατρικής.

Η παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ευρώπη είναι καλά τεκμηριωμένη. Στην Ελλάδα, ωστόσο, το 2010 παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη επιδημική έκρηξη του ιού του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους που συνέβη την τελευταία δεκαετία. Καθώς το καλοκαίρι σημειώνεται η μεγαλύτερη έξαρση μετάδοσης του ιού και αύξησης των κρουσμάτων, η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και του κοινού είναι απολύτως αναγκαία.


Πηγή: http://www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.