Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Το 20% των μαθητών βιώνουν τη φτώχεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι υποστηρίζει για το θέμα ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Πάτρας.

Μετά από τρία χρόνια μνημονίου και συνεχιζόμενων περικοπών, όλο και περισσότερα παιδιά στην Πάτρα βιώνουν ημέρες ένδειας και φτώχειας.

Αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία του δήμου της αχαϊκής πρωτεύουσας, καθώς με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών που χρήζουν ανάγκης συσσιτίων, αλλά και αυτών που έχουν ανάγκη από το κοινωνικό φροντιστήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε μιλώντας στους patrastimes.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου, Ανδρέας Φίλιας, τουλάχιστον 1.000 παιδιά δήλωσαν φέτος συμμετοχή για τα κοινωνικά φροντιστήρια του Δήμου, καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 20% των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, βιώνουν ημέρες ένδειας και φτώχειας, αντιμετωπίζοντας σοβαρή υλική αποστέρηση και έλλειψη βασικών υλικών αγαθών διαβίωσης.

Αυτό προκύπτει και από τις 800 μερίδες πρωινού που μοιράζονται κάθε μέρα σε μαθητές στα σχολεία της Πάτρας.
Παράλληλα, όλα αυτά τα προβλήματα που βιώνουν τα παιδιά, έχουν επίπτωση στην ψυχολογική τους κατάσταση, επιβαρύνοντας καθημερινά την ψυχολογική τους υγεία.Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.