Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Εγκύκλιος σε ΟΤΑ για ρύθμιση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινά η διαδικασία ένταξης στην ειδική επιχορήγηση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε σήμερα προς τους Δήμους όλης της χώρας την εγκύκλιο με την οποία ξεκινάει η διαδικασία ένταξης στην ειδική επιχορήγηση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς την αγορά των Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ, τα οποία μετέχουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι ΟΤΑ, που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση πρέπει να στείλουν τα σχετικά στοιχεία συνοδευμένα από το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων έως τις 07.06.2013.

Σε σχέση με την πορεία απορρόφησης των 162 Δήμων και των Περιφερειών που έχουν ενταχθεί ήδη στη ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 800.000.000 Ευρώ, έχουν ήδη διοχετευθεί στην αγορά περισσότερα από 150.000.000 Ευρώ.

Επιπλέον, εστάλη σήμερα προς του Δήμους έγγραφο με το οποίο επιλύονται διαδικαστικά θέματα σε ό,τι αφορά την διαδικασία απορρόφησης της επιχορήγησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να επιταχυνθεί περαιτέρω η διαδικασία.

Για την πορεία απορρόφησης και το ύψος των παρακρατήσεων υπέρ του Προγράμματος ΑΚΣΙΑ (ν.4147/2013) στο τέλος Μαΐου το Υπουργείο Εσωτερικών θα δημοσιοποιήσει αναλυτικούς πίνακες με την πορεία απορρόφησης ανά Δήμο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.