Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Το ανοσοποιητικό των γυναικών γερνάει πιο αργά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα μελέτη εστιάζει στους ρυθμούς εξασθένησης των αμυνών του οργανισμού.

Ένας από τους λόγους που οι γυναίκες ζουν περισσότερο είναι επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα γερνάει με πιο αργούς ρυθμούς, υποστηρίζει νέα μελέτη.

Καθώς οι άμυνες του οργανισμού εξασθενούν με το πέρασμα του χρόνου, η αυξημένη ευαισθησία των ανδρών σε ασθένειες συρρικνώνει το προσδόκιμο ζωής τους, λένε Ιάπωνες επιστήμονες.

Ο έλεγχος της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος θα μπορούσε να αποτελέσει ένδειξη της πραγματικής βιολογικής μας ηλικίας, αναφέρουν οι ερευνητές στο έντυπο «Immunity & Ageing». Γι’ αυτό, αποφάσισαν να μελετήσουν το αμφιλεγόμενο ερώτημα του κατά πόσον αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα που σχετίζονται με την ηλικία θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνες για τη διαφορά στο προσδόκιμο ζωής ανδρών και γυναικών.

Ο καθηγητής Katsuiku Hirokawa και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δείγματα αίματος από 356 υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 έως 90 ετών και συμπέραναν ότι πράγματι παράμετροι του ανοσοποιητικού συστήματος του κάθε ανθρώπου μπορούν να αποτελέσουν ένδειξη της βιολογικής του ηλικίας.

«Η έρευνα έδειξε ότι ο χαμηλότερος βαθμός μείωσης των συγκεκριμένων παραμέτρων του ανοσοποιητικού συστήματος στις γυναίκες συγκριτικά με αυτόν των ανδρών σχετίζεται με το γεγονός ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο», εξηγεί ο καθηγητής Hirokawa.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.