Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Παρέμβαση του Ιωαννίδη για το ντόπινγκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αντιμετώπιση της φαρμακοδιέγερσης ήταν το κεντρικό θέμα στη σύνοδο των υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες. Αυτό που επισημάνθηκε με ιδιαίτερη έμφαση, ήταν πως το ντόπινγκ έχει ξεπεράσει πλέον τα στενά όρια του επαγγελματικού αθλητισμού και εξαπλώνεται στον ερασιτεχνικό και τον μαζικό αθλητισμό, απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, την παρέμβασή του τόνισε: «Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα, γιατί το ντόπινγκ αλλοιώνει τον αθλητισμό. Δεν παίζει ρόλο ποιος είσαι, ποιοι είναι οι γονείς σου, αλλά τι μπορείς να πετύχεις αθλητικά. Γι’ αυτό πρέπει να κρατήσουμε καθαρό το παιχνίδι και απαιτείται νομικό έρεισμα και χρηματοδότηση. Το βασικότερο είναι να προσέχουμε το περιβάλλον του αθλητή, ο οποίος είναι συχνά θύμα αυτού του περιβάλλοντος».

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Ιωαννίδης «στην Ελλάδα έχουμε ποινικοποιήσει το ντόπινγκ και διεξάγουμε πολλούς και εκτεταμένους ελέγχους. Από τους παραβάτες αφαιρούμε όχι μόνο τα μετάλλια αλλά και τα χρήματα που τους είχαν δοθεί. Στα γυμναστήρια απαγορεύονται τα διατροφικά συμπληρώματα που συχνά βοηθούν στο ντόπινγκ».

«Η ενημέρωση του αθλούμενου από μικρή ηλικία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες καταστολής του φαινομένου. Γίνεται αντιληπτό ότι σε αυτόν τον σκοπό απαιτείται συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως με την αστυνομία και τα τελωνεία, διότι όλα τα σκευάσματα εισάγονται και πρέπει να γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη «απαιτείται επιβράβευση για κάθε πληροφορία που προέρχεται από αθλητές και παράγοντες για περιπτώσεις ντόπινγκ. Θα πρέπει να υπάρχει αμοιβή και όχι δημοσιοποίηση του ονόματος του παρέχοντος την πληροφορία για να μην καταστεί λεία των συμφερόντων του ντόπινγκ».

«Στην Ελλάδα αθλητές με διακρίσεις επισκέπτονται σχολεία και ενημερώνουν τα παιδιά για τους κινδύνους του ντόπινγκ, ενώ συνεργαζόμαστε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA). Το έργο μας είναι δύσκολο, γιατί ενώ τα ναρκωτικά απαξιώνουν, το ντόπινγκ καταξιώνει. Γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», κατέληξε ο Γιάννης Ιωαννίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.