Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Μετάλλια στην Νάουσα για την Μελίνα Μεταξά-Μαριάτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η 14χρονη Μελίνα Μεταξά-Μαριάτου, η οποία αγωνίστηκε στο 7ο Ανοιχτό Τουρνουά Κολύμβησης ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κλειστό κολυμβητήριο της Νάουσας. Η πατρινή κολυμβήτρια, η οποία συμμετείχε στην κατηγορία S5 Γυναικών, πρώτευσε στα 50μ. ύπτιο και πήρε την 3η θέση στα 50μ. ελεύθερο.

Για την ιστορία, στο συγκεκριμένο τουρνουά πήραν μέρος αθλητές συλλόγων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το επίπεδο των αγώνων ήταν αρκετά υψηλό, αφού συμμετείχαν αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας, οι οποίοι εκπροσώπησαν την χώρα μας στο Λονδίνο.

Προπονήτρια της 14χρονης πατρινής κολυμβήτριας είναι η Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη: «Η Μελίνα βελτίωσε σημαντικά τους χρόνους της και στα δυο αγωνίσματα. Επόμενος στόχος μας είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου».



Η Μελίνα Μεταξά-Μαριάτου γεννήθηκε στην Πάτρα στις 22 Οκτωβρίου 1999, με μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται αρθρογρύπωση. Η ασθένεια αυτή, κατά κανόνα, επηρεάζει το εύρος κίνησης και την δύναμη των αρθρώσεων των άκρων. Η νεαρή αθλήτρια ξεκίνησε να κολυμπά το 2007, με προπονήτρια την Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου, για λόγους ενδυνάμωσης και βελτίωσης της κινητικής της κατάστασης. Το 2010 ξεκίνησε να προπονείται αγωνιστικά, με στόχο την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Αποτελεί αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Νομού Ροδόπης «Ο Ηροδικός», που εδρεύει στην Κομοτηνή, ενώ στην Πάτρα προπονείται στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», με την υποστήριξη της ΝΕΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.