Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ρεξ, ο πρώτος βιονικός άνθρωπος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε το όνομα Ρεξ; Αν απαντήσατε «μουσική σκηνή στην Πανεπιστημίου» ή «τυραννόσαυρος», μάλλον θα χρειαστεί να αναθεωρήσετε σύντομα: ο Ρεξ είναι ο πρώτος πλήρως βιονικός άνθρωπος, ένα ανθρωποειδές που αποτελείται από ηλεκτρομηχανικά μέρη και είναι ό,τι πιο κοντινό σε άνθρωπο έχουν δημιουργήσει μέχρι σήμερα οι επιστήμονες.

Ο βιονικός άνθρωπος όχι μόνο είναι αληθινός, αλλά είναι και... φθηνότερος από τον τηλεοπτικό «εξάδελφό» του: δαπανώντας ένα εκατ. δολάρια, επιστήμονες από όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν τον Ρεξ προκειμένου να αποδείξουν πόσο κοντά βρίσκεται η επιστήμη στη μίμηση του ανθρώπινου σώματος - ή του Θεού, όπως λένε κάποιοι, οι οποίοι κατηγορούν τους εμπνευστές του Ρεξ για «ύβριν» (όπως έγινε παλαιότερα με τους πρωτεργάτες της κλωνοποίησης), υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν τους νόμους της φύσης παριστάνοντας τους θεούς.



Είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου βιονικός άνθρωπος. Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες εμφύτευαν σε ασθενείς όργανα ή προσέθεταν τεχνητά μέλη για την αποκατάσταση λειτουργιών που είχαν πάψει να επιτελούνται (έπειτα από ατυχήματα κ.ά.). Τώρα, όμως, κατάφεραν να φτιάξουν από την αρχή έναν άνθρωπο. Ή, για την ακρίβεια, κάτι σαν άνθρωπο.

Ο ύψους δύο μέτρων Ρεξ (Rex, εκ του Robotic Exoskeleton, που στα ελληνικά αποδίδεται ως ρομποτικός εξωσκελετός) είναι προϊόν της βρετανικής εταιρείας Shadow Robot Company.

Εκτός από προσθετικά χέρια και πόδια, διαθέτει καρδιά, πνεύμονες, νεφρά, πάγκρεας και σπλήνα - όλα μηχανικά. Επίσης, έχει τεχνητές αρτηρίες στις οποίες κυλά συνθετικό αίμα και μάτια που λειτουργούν με μικροτσίπ.

Ο βιονικός άνθρωπος μπορεί ακόμη και να συμμετέχει σε συζητήσεις! Μιλήστε του και θα σας ακούσει και στη συνέχεια θα σας απαντήσει, χάρη σε ένα ειδικό λογισμικό παραγωγής λόγου με το οποίο είναι εφοδιασμένος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.