Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οι μαθητές προτείνουν «πράσινες» μετακινήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για δέκατη χρονιά το πρόγραμμα «Ecomobility» στη Θεσσαλονίκη
.
Τις προτάσεις τους για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη θα παρουσιάσουν, τις επόμενες τρεις μέρες, ομάδες μαθητών από οχτώ σχολεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας «Ecomobility».

Το πρόγραμμα υλοποιείται φέτος, για 10η συνεχή χρονιά, σε σχολεία της χώρας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους νέους για το περιβάλλον, να τους ενεργοποιήσει στην αναζήτηση λύσεων και την αλλαγή συμπεριφοράς στις επιλογές τους μέσα στο αστικό περιβάλλον.

Μέσα από τις ομαδικές τους εργασίες, οι μαθητές ερευνούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης και της γειτονιάς, στην οποία ζουν και καταθέτουν εναλλακτικές προτάσεις γύρω από την «πράσινη μετακίνηση», όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και οι αστικές συγκοινωνίες, ώστε οι κάτοικοί της να αποφύγουν τη χρήση αυτοκινήτου και να πετύχουν τη μείωση της ρύπανσης.

Στη συνέχεια, παρουσιάζουν τις έρευνες και προτάσεις τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τα περιβαλλοντικά θέματα και να διεκδικήσουν λύσεις σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της εκστρατείας Θάνο Ζαφειρόπουλο, μέχρι σήμερα, οι συνεργασίες των μαθητών με τους δήμους είχαν αποτελέσματα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι τοπικές διοικήσεις έλαβαν υπόψη και αποκατέστησαν τα προβλήματα που ανέδειξαν οι μαθητές στις εργασίες τους, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Καρούμπης εξέφρασε την ετοιμότητα του δήμου Θεσσαλονίκης να ανοίξει ακόμη περισσότερο τον δίαυλο επικοινωνίας με τα σχολεία και τους μαθητές, αλλά και την ελπίδα ότι θα ενταχθούν στο νεανικό αυτό πρόγραμμα ακόμη περισσότερα σχολεία, καθώς μπορεί να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην καλλιέργεια κυκλοφοριακής κουλτούρας στους αυριανούς πολίτες.

Οι παρουσιάσεις των εργασιών των μαθητών θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες τρεις μέρες, στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.