Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Νέες απολύσεις προ των πυλών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απολύσεις προ των πυλών άλλη μία φορά στο Δημόσιο, σε περίπτωση κατά την οποία το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν κερδίσει το στοίχημα να πείσει την τρόικα για την επιτυχία του σχεδίου διαθεσιμότητας - κινητικότητας.

Στον αέρα εξακολουθούν να είναι 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν περιληφθεί προς διαθεσιμότητα για το 2013 σε έναν από τους όρους του Μνημονίου και παρά τις απόπειρες κυβερνητικών στελεχών και κυρίως της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να απομακρύνουν το ενδεχόμενο απόλυσής τους.

Το θέμα ότι μπορεί να επανέλθει η απαίτηση για άμεσες αποχωρήσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο υπήρξε κυρίαρχο στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Τα σενάρια περί απολύσεων βρέθηκαν εκ νέου στο επίκεντρο ενόψει και της σημερινής επίσκεψης του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και της συνάντησης την ερχόμενη Δευτέρα του κ. Μανιτάκη με τους επικεφαλής της.

«Είναι ένα θέμα ανοιχτό γι' αυτούς», σημείωσε χαρακτηριστικά προχθές ο κ. Στουρνάρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και τη στάση των εκπροσώπων της τρόικας. «Εμείς δεν θα θέλαμε απολύσεις, αλλά η φρασεολογία που υπάρχει στην προϋπόθεση για να πάρουμε τη δόση του Μαρτίου είναι ασαφής», τόνισε (στο Mega).

Αγκάθι αποτελούν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης, καθώς ακόμη εκκρεμεί η μετακίνηση των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το 2012 - η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 13 Μαρτίου - ενώ και τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.