Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Υγειονομικά προβλήματα σε νοσοκομεία του Πειραιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κενά στην τήρηση κανόνων διαπίστωσε η διεύθυνση ελέγχου.

Κενά και προβλήματα στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων, διαπίστωσε στα νοσοκομεία «Άγιος Παντελεήμων» στη Νίκαια, στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» και στο «Τζάνειο», η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Οι εκθέσεις ελέγχου των τριών νοσοκομείων, που εστάλησαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στην αρμόδια 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων για να επιληφθούν των αναγκαίων διορθωτικών κινήσεων, αφορούσαν στην τήρηση των κανόνων υγιεινής από το προσωπικό, την εφαρμογή προγραμμάτων απεντομώσεων και μυοκτονιών, τη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων, την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος, ενώ έγιναν και δειγματοληπτικοί υγειονομικοί έλεγχοι στους θαλάμους ασθενών και σε κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Πειραιά, οι έλεγχοι αποτυπώνουν και επισημαίνουν στο συγκεκριμένο τομέα επί μέρους κενά και προβλήματα τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη ανθυγιεινών εστιών που μπορούν να απειλήσουν τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων των νοσοκομείων, ιδίως των ραδιενεργών και των μολυσματικών.

«Οι υπηρεσίες μας καθημερινά βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.