Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ποια ταμεία εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώθηκαν σήμερα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση οι ασφαλιστικοί φορείς επικουρικής ασφάλισης οι οποίοι εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) ή εξαιρούνται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, "η δημιουργία του νέου ταμείου, έχει στόχο την απλοποίηση του πολύπλοκου και κατακερματισμένου συστήματος της επικουρικής ασφάλισης, την εφαρμογή ενιαίων ομογενοποιημένων κανόνων για το σύνολο των ασφαλισμένων και την εξάλειψη δημιουργίας ελλειμμάτων με απώτερο σκοπό την βιωσιμότητα συνολικά του ασφαλιστικού συστήματος, προς διασφάλιση και όφελος των νέων ασφαλισμένων κυρίως, όμως, των επόμενων γενεών".

Στο νέο ταμείο που λειτουργεί με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση, εντάσσονται οι φορείς επικουρικής ασφάλισης των μισθωτών και συνεπώς στην ασφάλιση του ΕΤΕΑ υπάγονται υποχρεωτικά όλοι οι ασφαλισμένοι τους καθώς και οι νεοπροσλαμβανόμενοι.
Ειδικότερα στο ΕΤΕΑ εντάχθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012:
α) Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ).
β) Τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ).
γ) Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ».
δ) Οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).
ε) Ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ ως προς του κατ’ επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του.
Ορισμένοι φορείς επικουρικής ασφάλισης είχαν το δικαίωμα να αιτηθούν εξαίρεση από την ένταξή τους στο ΕΤΕΑ και να μετατραπούν σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης μετά από σχετική αξιολόγηση και σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου 2013.
Οι φορείς που αιτήθηκαν εξαίρεση και πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης, είναι οι εξής:


  • Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ).
  • Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ).
  • Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εταιρειών (ΤΕΑΥΦΕ).
  • Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών (ΤΕΑΠΕΠ).
Οι φορείς που αιτήθηκαν εξαίρεση αλλά εξαιτίας της οικονομικής και δημογραφικής τους κατάστασης δεν δόθηκε η σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) για τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης είναι οι εξής:
  • Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών και τουριστικών Πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΠΤ).
  • Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών (ΤΕΑΧ). 
  • Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση.

Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.