Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κατέκτησε την κορυφή του motocross παρά την κώφωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η πρωταθλήτρια Ashley Fiolek θα βρεθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του TEDx Athens.
Σε ένα σπορ που χαρακτηρίζεται από το θόρυβο, η 22χρονη Ashley Fiolek, εκ γενετής κωφή, κάνει ήδη περισσότερο «θόρυβο» από κάθε άλλη γυναίκα, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια στο χώρο του motocross.

Γεννημένη το 1990 στο Dearborn του Michigan, η Ashley ανακάλυψε από πολύ νωρίς την αγάπη της για τις μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στα 17 της χρόνια, ενώ ένα χρόνο μετά είχε ήδη αποκτήσει τον πρώτο της τίτλο.

Από τότε έχει κερδίσει 4 τίτλους μέσα σε 5 χρόνια στο γυναικείο πρωτάθλημα motocross και 2 μεταλλεία στο ESPN’s X Games Racing Super cross.



Η ίδια εξηγεί πως τίποτα δεν την εμποδίζει να κάνει αυτό που αγαπάει και πως έχει αναπτύξει ένα δικό της τρόπο να αντιλαμβάνεται τα πράγματα γύρω της.

«I can feel everything about my bike. I hear it my own way…I have grown up riding that way so it’s nothing new to me.» (Αισθάνομαι τα πάντα στη μοτοσυκλέτα μου. Την ακούω με το δικό μου τρόπο. Μεγάλωσα οδηγώντας έτσι οπότε δεν μου είναι κάτι ξένο).





Η Ashley έχει περιοδεύσει τις ΗΠΑ δίνοντας ομιλίες με σκοπό να εμπνεύσουν νέους κωφούς μαθητές, στην προσπάθεια της να τους δώσει κίνητρα και να τους αποδείξει ότι μπορούν να επιτύχουν τα πάντα.

Συνεισφέρει το χρόνο της στο αθλητικό γυναικείο ίδρυμα με σκοπό να βοηθάει νεαρές γυναίκες να προοδεύουν στον αθλητισμό.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές διαφημίσεις και ντοκιμαντέρ και έχει εμφανιστεί και στην εκπομπή του Conan O’brien. Επίσης είχε και έναν ρόλο στην εκπομπή του ABC «Switched at Birth».

Η Ashley θα είναι στην Ελλάδα, στο TEDx Athens στις 24 Νοεμβρίου, για να μας εξηγήσει πως η δύναμη της θέλησης σε οδηγεί να ξεπερνάς ακόμα και τα πιο δύσκολα εμπόδια…





Δείτε στο βίντεο την απίστευτη Ashley Fiolek σε δράση...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.