Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κίνδυνος για αναστολή καταβολής συντάξεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έως τις 26 Νοεμβρίου θα έχουν την δυνατότητα να απογραφούν 12.788 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων του ΙΚΑ, οι οποίοι δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι οι συντάξεις αυτές έχουν πάψει να καταβάλλονται, εξοικονομώντας σε μηνιαία βάση 900.167 ευρώ.

Αναλυτικότερα, χωρίς φυσική απογραφή παραμένουν 8.389 περιπτώσεις κύριων συντάξεων, 6.852 περιπτώσεις επικουρικών, εκ των οποίων 3.300 περιπτώσεις λαμβάνουν και κύρια σύνταξη του ΙΚΑ, 59 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής Λαϊκής Τράπεζας (ΤΑΠΙΛΤ) και 788 περιπτώσεις κύριων συντάξεων του Τομέα Ασθενείας Προσωπικού ΟΤΕ, (ΤΑΠ-ΟΤΕ).

Από τις 27 Νοεμβρίου, η απογραφή θα διενεργείται στο υποκατάστημα αλλά η σύνταξη θα καταβάλλεται μόνο μέσω της τράπεζας, η οποία θα ενημερώνεται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, από την 1η Ιανουαρίου του 2013 θα αρχίσουν να ερευνώνται διοικητικά μία προς μία οι εναπομείνασες υποθέσεις μη καταγραφής και αν απαιτηθεί και μέσω ένδικων μέσων.

Κατά την προηγούμενη απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ, το 2011, δεν προσήλθαν για να απογραφούν 3.542 συνταξιούχοι του ΙΚΑ. Οι έλεγχοι του Ιδρύματος απέδειξαν ότι από τις συντάξεις αυτές, 2.819 συντάξεις καταβάλλονταν σε θανόντες.

Δώρο Χριστουγέννων

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη αναμένεται να καταβληθεί για τελευταία φορά το δώρο «Χριστουγέννων» στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κι όχι μαζί με την σύνταξη Δεκεμβρίου, η καταβολή της οποίας θα γίνει από τις 22 Νοεμβρίου.

ΟΓΑ

Στο τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταγραφούν άμεσα (στα ΕΛ.ΤΑ. ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος) διότι δεν θα δοθεί παράταση λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της απογραφής. Σε όσους δεν καταγραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης/ επιδόματος από το μήνα Ιανουάριο 2013.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι σημαντικός αριθμός συνταξιούχων/επιδοματούχων του Οργανισμού δεν έχει μέχρι σήμερα δηλώσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα όλοι οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων να ελέγξουν στην επιστολή που τους έχει αποσταλεί από τον ΟΓΑ αν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους είναι σωστά συμπληρωμένοι, για την καταγραφή φυσικής παρουσίας.

Σημειώνεται ότι αν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ θα πρέπει να προσέλθουν έως τις 26 Νοεμβρίου στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να δηλώσουν τον σωστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Σε διαφορετική περίπτωση από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης/επιδόματος.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.