Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«Φαντάσματα» οι 500.000 που δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η παραδοχή ήρθε από το υπ. Οικονομικών καθώς δε γνωρίζει τα ονόματά τους.
Παντελώς άγνωστοι είναι για το υπουργείο οικονομικών αυτοί που πλήρωσαν αλλά και αυτοί που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Η παραδοχή ήρθε από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών το οποίο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι είναι οι 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν πλήρωσαν το περσινό ειδικό τέλος ακινήτων που επιβλήθηκε μέσω της ΔΕΗ.

«Το ειδικό τέλος που αναλογεί σε κάθε ακίνητο συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών, η οποία δεν είναι καταχωρημένη υποχρεωτικά στο όνομα του κυρίου ή του επικαρπωτή του ακινήτου”, ανέφερε σε απάντηση του στη Βουλή ο Γ. Μαυραγάνης, υφυπουργός οικονομικών, ο οποίος ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που δεν πλήρωσαν. Η αιτία είναι ότι η παροχή του ρεύματος μπορεί να είναι σε άλλο όνομα από αυτό του ιδιοκτήτη του ακινήτου...

Το θέμα προέκυψε μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το εάν πλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να μάθει εάν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ –εκφράζοντας την αλληλεγγύη στο κίνημα «Δεν έχω να πληρώσω»- έμεινε πιστός στις δεσμεύσεις του ότι δεν θα πληρώσει το χαράτσι αλλά αντίθετα θα το καταθέσει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

«Η υπηρεσία μας δεν είναι δυνατό να γνωρίζει το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο ειδικό τέλος ακινήτων του κ. Τσίπρα και, συνακόλουθα, ούτε εάν το ανάλογο ποσό δεν πληρώθηκε, αλλά κατατέθηκε στο ΚΕΘΕΑ», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Σημειώνεται ότι το τέλος αυτό συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και ότι, αν αυτό δεν καταβληθεί τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της πληρωμής της πρώτης δόσης, αποστέλλεται κατάσταση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και, μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες ΔΟΥ μεριμνούν για την είσπραξή του.

«Το ειδικό τέλος που αναλογεί σε κάθε ακίνητο συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών, η οποία δεν είναι καταχωρημένη υποχρεωτικά στο όνομα του κυρίου ή του επικαρπωτή του ακινήτου, αλλά μπορεί να είναι καταχωρημένη στο όνομα πρώην ιδιοκτήτη, μισθωτή, αποβιώσαντος κλπ», ανέφερε ο υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.