Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Το 1936 είχε δηλωθεί νεκρός από ατύχημα...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

...αλλά πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 106!

Ήταν το 1936 όταν ο Sam Ledward, με καταγωγή από το Winsford του Cheshire, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, μιας Triumph 500 κυβικών, έπεσε και χτύπησε άσχημα στο κεφάλι.

Ο σκληρόπετσος μοτοσυκλετιστής από τη βόρεια Ουαλία, με την ευκαιρία των εκατοστών έκτων γενεθλίων του, μίλησε για το πιο παράξενο συμβάν της ζωής του στους Βρετανούς δημοσιογράφους.

«Την είχα αγοράσει από έναν αγρότη. Ένας από τους γιους του είχε σκοτωθεί με δαύτη. Το μόνο που έκανα ήταν να τη ρυθμίσω και να της βάλω ένα καινούργιο πίσω λάστιχο. Νόμισα ότι το μπροστινό ήταν καλό, αλλά δεν ήταν. Κι έσκασε...»

Ο τραυματισμός στο κεφάλι τον έριξε σε τόσο βαθύ κώμα που οι γιατροί τον δήλωσαν νεκρό και τον έστειλαν στο νεκροτομείο. Όμως ένας από τους νοσοκόμους διέκρινε ότι το πτώμα του «κινούνταν». Το νοσοκομειακό έκανε αμέσως αναστροφή και τον επέστρεψε στο νοσοκομείο. Συνήλθε πέντε μέρες αργότερα.

Σήμερα, 76 χρόνια μετά, σχολιάζει ο κύριος Ledward: «Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι ξυπνώντας, ήταν ότι κάποιος στεκόταν πάνω από το κρεβάτι μου και ότι σκούντηξα κάτι. Με τις κινήσεις μου είχα πετάξει κάτω την κούπα που κρατούσε η νοσοκόμα για να με ταΐσει. Από τότε είχα μια καλή ζωή».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του, απάντησε: «Να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα . Να είσαι καθαρός και έντιμος».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.