Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πως θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε διαβούλευση τίθεται έως τις 20 Νοεμβρίου το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου που παρέλαβε o Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της επιτροπής, οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε ετήσια και περιοδική αξιολόγηση από τον διευθυντή του σχολείου και τον σχολικό σύμβουλο.

Η κλίμακα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου θα χωρίζεται σε 4 κατηγορίες

-Ελλιπές

-Επαρκές

-Πολύ καλό

-Εξαιρετικό

Εκπαιδευτικοί το έργο των οποίων θα κρίνεται ως ελλιπές θα παρακολουθούν ενισχυτικά προγράμματα επιμόρφωσης.

Στο πόρισμα προτείνεται η θεσμοθέτηση της αρχής διασφάλισης ποιότητας στην εκπαίδευση, η οποία θα έχει την ευθύνη της αξιολόγησης, καθώς επίσης και τροποποιήσεις στους νόμους που αφορούν στον τρόπο προαγωγής των εκπαιδευτικών. Τέλος προτείνεται η διάκριση των εκπαιδευτικών από τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους καθώς όπως επισημαίνεται στο πόρισμα η ομογενοποίησή τους θα προκαλούσε εξαιρετικά και σύνθετα προβλήματα.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομάδας για το ουσιαστικό έργο που επιτέλεσαν και για την πληρότητα της πρότασης που αφορά όλο το σύστημα της αξιολόγησης, αφού όλοι και όλα αξιολογούνται. Η πρόταση αυτή θα σταλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της εκπαίδευσης, με τους οποίους θα υπάρξει και αναλυτική ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να συνταχθεί το τελικό κείμενο του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.