Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Νέα έρευνα «ενοχοποιεί» τα αντισυλληπτικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι μετά τα 8 χρόνια λήψης γίνονται επικίνδυνα.

Από το 1961, οπότε κυκλοφόρησε το πρώτο αντισυλληπτικό δισκίο, περισσότερες από 300 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη μέθοδο αντισύλληψης. Στην πορεία, βέβαια, αρκετές το εγκατέλειψαν, καθώς προέκυψαν στοιχεία που ενοχοποιούν το αντισυλληπτικό χάπι για εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Μια νέα έρευνα, όμως, που δημοσιεύεται από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στη Βρετανία, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Η έρευνα, λοιπόν, απέδειξε, ότι οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια έως 8 χρόνια, συνεχόμενα ή με διαστήματα διακοπής, έχουν 12% μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, της μήτρας και των ωοθηκών.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος. Η ίδια, λοιπόν, έρευνα, έδειξε ότι μία στις τέσσερις γυναίκες (25%) που έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια περισσότερο από 8 χρόνια, είχαν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, κατά 22%.

Τα νέα, λοιπόν, μοιάζουν…καλά και κακά για όσες γυναίκες παίρνουν αντισυλληπτικά. Η χρυσή τομή φαίνεται να βρίσκεται, πάντως, στη συνολική διάρκεια λήψης αντισυλληπτικών, που- κατά τους Βρετανούς ερευνητές- δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 8 χρόνια.

Το πιο ενθαρρυντικό, πάντως, στοιχείο, από τη Βρετανική μελέτη, ήταν ότι η προστατευτική δράση του αντισυλληπτικού χαπιού, εναντίον κάθε μορφής καρκίνου, διαρκεί τουλάχιστον 15 χρόνια, έπειτα από τη διακοπή της λήψης του.


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.