Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πόση ώρα βλέπουμε τηλεόραση;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν και μειωμένος κατά 7 λεπτά σε σχέση με τη σεζόν 2010-2011, ο χρόνος που αφιερώνουμε στην τηλεόραση παραμένει αρκετά υψηλός.



Τέσσερις ώρες και 26 λεπτά κατά μέσο όρο τη μέρα ξόδεψε μπροστά στην τηλεόραση τη σεζόν που μας πέρασε ο Έλληνας, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η AGB Nielsen Media Research. 146 λεπτά τη μέρα κάθισαν μπροστά στην τηλεόραση τα παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών, ενώ το ρεκόρ σπάει η τρίτη ηλικία με τις γυναίκες άνω των 65 που παρακολούθησαν τα αγαπημένα τους προγράμματα 6,9 ώρες τη μέρα κατά μέσο όρο.

Συγκριτικά με τη σεζόν 2010-2011 ο χρόνος ημερήσιας τηλεθεάσης ανά κοινό έπεσε σε όλες σχεδόν τις επιμέρους κατηγορίες, εκτός από την ηλικιακή ομάδα των ανδρών από 15 έως 24 ετών, ενώ χαμηλότερη ήταν και η μέση ημερήσια τηλεθέαση ανά μήνα, με εξαίρεση αυτή του περασμένου Φεβρουαρίου, όπου το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αυξήθηκε εξαιτίας των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων με το μνημόνιο 2 και τις διαδηλώσεις στην Αθήνα.

Ωστόσο, ο χρόνος που σπαταλά ο Έλληνας για να παρακολουθεί καθημερινά τηλεόραση παραμένει το ίδιο υψηλός σε σύγκριση με τις σεζόν μετά το 2009, όπου έγινε και το πρώτο άλμα τηλεθέασης (13 μονάδες), το οποίο σχετίζεται με την οικονομική κρίση. "Είναι πολύ απλό. Έχουμε περιορίσει τις εξόδους μας για οικονομικούς λόγους".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.