Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Έλληνες φοιτητές θα διαγωνισθούν στο Imagine Cup της Microsoft

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι θα περιλαμβάνει ο διαγωνισμός.

Μια ελληνική φοιτητική ομάδα είναι ανάμεσα τις 35 συνολικά, που θα ταξιδέψουν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Σιάτλ των ΗΠΑ, προκειμένου να διαγωνιστούν στους τελικούς του διεθνούς διαγωνισμού Imagine Cup της αμερικανικής εταιρείας, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου.

Οι φοιτητές θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες -Innovation (Καινοτομία), Games (Παιγνίδια) και World Citizenship (Πολίτες του Κόσμου)-, διεκδικώντας, εκτός από τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ένα χρηματικό έπαθλο 50.000 δολαρίων, καθώς και την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ιδιωτική συνεδρία συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Έλληνες φοιτητές θα διαγωνισθούν στο Imagine Cup της Microsoft

Φέτος, την Ελλάδα εκπροσωπεί η ομάδα Amanda, η οποία απαρτίζεται από τέσσερις φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Βασίλης Μπαλτατζής, η Μαργαρίτα Μπίντση, ο Γιώργος Σχινάς και ο Ηλίας Χρυσοβέργης, με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά τους Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν ένα ψηφιακό χώρο συναισθημάτων, που συνδυάζει την πραγματικότητα με την εικονική και προσαυξημένη πραγματικότητα. Στο χώρο αυτό, ο χρήστης περιηγείται ακολουθώντας τη λογική ενός βιντεοπαιχνιδιού και αλληλοεπιδρά με εικόνες, βίντεο και διαδραστικό υλικό. Στόχος είναι η αύξηση της ενσυναίσθησης, της αυτοπεποίθησης και της ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα του εκφοβισμού (bullying).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.