Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Μαρτυρία που σοκάρει: Θάψαμε ζωντανούς Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους το 1974 για να μη χαλάμε σφαίρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαρτυρία που σοκάρει για την τύχη Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων αποκαλύπτει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι Τούρκοι, έθαψαν ζωντανούς τους Ελληνοκύπριους κάπου στα Άδανα!

Μαρτυρία που σοκάρει: Θάψαμε ζωντανούς Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους το 1974 για να μη χαλάμε σφαίρες

Η εφημερίδα σε ρεπορτάζ με τίτλο “Τους έθαψαν ζωντανούς” επικαλείται μαρτυρία πολίτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στην φρικαλεότητα.

Υποστηρίζει ότι οι αιχμάλωτοι Ελληνοκύπριοι μεταφέρθηκαν από το λιμάνι της Κερύνειας στα Άδανα. Εκεί κάποιους τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ και κάποιους τους έθαψαν ζωντανούς!

Λέει μεταφέροντας τον διάλογο Τούρκων στρατιωτών όπως υποστηρίζει:

«Και αυτούς να τους μεταφέρουμε στα Άδανα θα κάνουμε ό,τι κάναμε και στους άλλους. Τους άλλους τους μεταφέραμε, τους δέσαμε τα χέρια και τα πόδια και ζωντανούς τους θάψαμε κοντά σε έναν ποταμό εκεί…Δεν ξοδέψαμε καμία σφαίρα. Επειδή τους θάψαμε στην όχθη, το ποτάμι με το πέρασμα του χρόνου θα τους σκεπάσει και θα τους παρασύρει. Δεν θα μπορούν να βρουν τα ίχνη τους».

Ο αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στον δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ και το 1974, ήταν 17 χρονών και ο στρατός του είχε αναθέσει, μαζί με άλλους, να ρίξουν μπετόν στο δρόμο προς το λιμάνι της Κερύνειας για την πρόσβαση εκεί.

Ο δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ που έχει δεχτεί πολλές διώξει και απειλές για όσα τολμά να γράψει, προσθέτει στο ρεπορτάζ την πληροφορία ότι ο κήπος της εκκλησίας του Αποστόλου Βαρνάβα είναι ο μεγαλύτερος μαζικός τάφος. Ο Σενέρ Λεβέντ γράφει ότι σε εκείνον τον μαζικό τάφο ήταν θαμμένοι οι Ελληνοκύπριοι που είχαν δολοφονηθεί από τα γύρω χωριά. Μετά την ίδρυση της επιτροπής αγνοουμένων στις αρχές του 1990, συνεχίζει ο Λεβέντ, η Τουρκία θέλησε να εξαφανίσει τους ομαδικούς τάφους στην Κύπρο.

Το ερώτημα είναι θα απαιτήσει η Κυπριακή ηγεσία εξηγήσεις για όλα αυτά που γράφονται και ακούγονται; Ή θα τ΄ αφήσουμε αδιερεύνητα για να μην χαλάσουμε το… καλό κλίμα στο Κυπριακό;


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.