Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Μια ανάσα από την τελική ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ σχεδόν 300 ορειβάτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέρσι και πρόπερσι τραγωδίες δεν επέτρεψαν την απόπειρα.

Ορειβάτες στο Έβερεστ βρίσκονται μια ανάσα από τις πρώτες απόπειρες, εδώ και τρία χρόνια, να κάνουν την τελική ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, μετά τις μοιραίες χιονοστιβάδες που εμπόδισαν αντίστοιχα εγχειρήματα το 2014 και το 2015.

Οι ορειβατικές ομάδες, σύμφωνα με το Reuters, αναζητούν ένα «παράθυρο» στον καιρό τις επόμενες ημέρες ώστε να ανοίξει ο δρόμος τους για την κορυφή των 8.850 μέτρων μέσω του μονοπατιού Southeast Ridge από όπου πρωτοπέρασε ο Sir Edmund Hillary και ο σέρπα Tenzing Norgay το 1953.

Ο δρόμος αυτός, στην πλευρά του βουνού προς το Νεπάλ, έγινε σημείο τραγωδιών τα τελευταία 2 χρόνια, με 16 οδηγούς σέρπα να χάνουν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα το 2014.

Πέρσι ο σεισμός που σκότωσε 9000 ανθρώπους στο Νεπάλ προκάλεσε χιονοστιβάδα στο Base Camp, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 ορειβάτες και οδηγούς και τερματίζοντας την περσινή απόπειρα.

Τουλάχιστον 289 ορειβάτες και οι οδηγοί τους βρίσκονται σε διάφορα camps περιμένοντας να τους δώσει ο καιρός την ευκαιρία να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου. Σχεδόν 700 άνθρωποι το κατάφεραν το 2013.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.